Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 18:45

Μάκαρης κατά Νίκα για τη φιέστα με το Αστικό

Γράφτηκε από την

Την επικοινωνιακή φιέστα του δημάρχου και των αντιδημάρχων, στη χθεσινή πρώτη μέρα σύνδεσης της Καλαμάτας με το Νοσοκομείο, με αστική γραμμή, επέκρινε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

«Καλό θα είναι αντί να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ένα τέτοιο θέμα, να συλλογιστεί τις διαχρονικές της ευθύνες και να αναθεωρήσει τη μέχρι σήμερα στάση της, που όχι μόνο δεν υπήρξε θετική, αλλά προέβαλλε προσκόμματα σε οποιαδήποτε  πρότασή μας για ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης μας», παρατήρησε γραπτή του δήλωση ο κ. Μάκαρης.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" επεσήμανε πως «έχουμε προτείνει την ανάπτυξη ενός δικτύου αξιόπιστης αστικής συγκοινωνίας, που θα καλύπτει όλες τις γειτονιές της Καλαμάτας, αλλά και τις παρακείμενες δημοτικές ενότητες (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια), έτσι ώστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς να αποκτήσουν τη θέση που τους ταιριάζει σε μια σύγχρονη πόλη». Και κάλεσε το Αστικό ΚΤΕΛ «να προχωρήσει στην κατάθεση ενός ενημερωμένου φακέλου για την ανάπτυξη αυτού του δικτύου».

Ο κ. Μάκαρης, γιατρός στο Νοσοκομείο, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την δημιουργία αστικής γραμμής από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο κέντρο της πόλης και σχολίασε: «Στην Ελλάδα δυστυχώς πρέπει να πανηγυρίζουμε για την κατάκτηση του αυτονόητου. Και όσο και εάν είναι αυτονόητο το αίτημα και αυτονόητη η ανάγκη της κάλυψης αυτού του συγκοινωνιακού κενού, έπρεπε, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια απραξίας,  να αποτελέσει μια από τις συνεχείς διεκδικήσεις του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και προτεραιότητα της δημοτικής μας παράταξης, καθώς με δική μας πρόταση ετέθη το θέμα για πρώτη φορά  στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στις 30/12/2014».