Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 13:03

Πρόταση Γιόκαρη για δραστική περικοπή δαπανών του Δήμου Τρίπολης κατά 50 % για επιχορηγήσεις φορέων και εκδηλώσεις

Γράφτηκε από την

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Πολλοί φορείς της τοπικής κοινωνίας (π.χ. Πολιτιστικοί, Τοπικοί, Αγροτικοί και Επιστημονικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία, Επιτροπές για διάφορα ζητήματα) αλλά και ο ίδιος ο Δήμος, ζητούν κατά διαστήματα με αιτήματά τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση οικονομικής ενίσχυσης για τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών ή θρησκευτικών εκδηλώσεων, εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης, πανηγύρεων και ποικίλων άλλων εορταστικών εκδηλώσεων (Πρόκειται για ποσά που συνήθως κυμαίνονται από 2.000 – 3.000 €, μερικές φορές όμως φθάνουν και σε 5.000 – 8.000 € και πλέον). Με αφορμή συναφή αιτήματα που είχαν κατατεθεί προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Μαΐου, και λαμβάνοντας υπόψη μας την τετράμηνη εμπειρία μας στο Δ.Σ. του Δήμου, τοποθετηθήκαμε σχετικά όπως παρακάτω :

 

Η Κίνησή μας, η <<Μαντινειακή Συμπολιτεία>>, είναι υπέρ της διάθεσης οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους του Δήμου, για την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων. Παράλληλα όμως συνειδητοποιούμε ότι οι εποχές των <<παχιών αγελάδων>> έχουν παρέλθει και για τα ταμεία των Δήμων. Για το λόγο αυτό θεωρούμε άκρως αναγκαίο εν προκειμένω ένα ουσιαστικό αναπροσανατολισμό στις πολιτικές της Δημοτικής Αρχής με δραστική περικοπή πόρων (της τάξεως του 50% σε σύγκριση με την ως τώρα ακολουθούμενη πρακτική) που διατίθενται για εκδηλώσεις, προκειμένου το πλεόνασμα να διατίθεται για :

α) Έργα βασικών υποδομών στα ίδια χωριά όπου πρόκειται να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις,

β) Συμμετοχή (Ναι, του Δήμου!) σε παραγωγικές επενδύσεις, προκειμένου ο Δήμος να έχει έσοδα και κέρδη.

Αντίστοιχος βέβαια αναπροσανατολισμός, με βαρύνουσα σημασία στην εθελοντική προσφορά, θα πρέπει να επέλθει στις προσδοκίες, στις προτεραιότητες και στις αναζητήσεις των κοινωνικών φορέων αλλά και ημών των ιδίων των δημοτών.

Ο αναπροσανατολισμός δηλ. που προτείνουμε έχει να κάνει με τη μεταφορά χρηματοδοτικών πόρων, που πλέον σπανίζουν, από την κατανάλωση στις απαραίτητες υποδομές και σε παραγωγικές επενδύσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με αυτό τον τρόπο, από τη μία εξακολουθούμε να τιμούμε τον τόπο μας, την πολυσχιδή ιστορία του και το πανέμορφο περιβάλλον του, ενώ ταυτόχρονα  συμβάλλουμε στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και στην ύπαιθρο και στην πρωτεύουσα του Δήμου, καθώς επίσης και στην παραγωγική αναζωογόνησή του.

 

 

Βασ. Γιόκαρης

 

Δημοτικός Σύμβουος "Μαντινειακής Συμπολιτείας"


NEWSLETTER