Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 20:40

Ενδιαφέρον και στην Τριφυλία για επισιτιστική βοήθεια

Γράφτηκε από την

Αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που σε καθημερινή βάση σπεύδουν στο Δήμο Τριφυλίας για να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο, από το δημοτικό κατάστημα Κυπαρισσίας, σχεδόν κάθε μέρα περνούν περίπου 20-30 άτομα που είτε υποβάλλουν τα χαρτιά τους είτε ζητούν σχετικές πληροφορίες.

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και τις 26 Αυγούστου - καθώς δόθηκε παράταση. 

Να υπενθυμίσουμε εδώ και τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα: Για ένα άπορο άτομο, το εισόδημα πρέπει να είναι μέχρι και 3.000 €. Για την άπορη οικογένεια (2 μέλη, οι σύζυγοι ή ένας γονέας με ένα προστατευόμενο μέλος) μέχρι και 4.500 € - προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και κατά 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Το συνολικό εισόδημα προκύπτει από το εκκαθαριστικό 2014 στην ένδειξη "Συνολικό Δηλωθέν εισόδημα υπόχρεου ή συζύγου".

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: 1) ΑΦΜ αιτούντος και ΑΦΜ εξαρτώμενων μελών. 2) Ε1/Ε2/Ε3/Ε9 και εκκαθαριστικό οικ. έτους 2015 (χρήση 2014). 3) Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ αιτούντος και εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ των εξαρτώμενων μελών. 4) Αστυνομικό δελτίο Ταυτότητας αιτούντος και των εξαρτώμενων μελών. 5) ΑΜΚΑ αιτούντος και ΑΜΚΑ των εξαρτώμενων μελών. 6) Υψος τραπεζικών καταθέσεων αιτούντος και των εξαρτώμενων μελών.

 

Η κατάθεση των αιτήσεων μπορεί να γίνει στα δημοτικά καταστήματα σε όλες τις ΔΕ, είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS).