Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 07:47

Με συντελεστή δόμησης 0,6: Στα 800 τ.μ. η αρτιότητα στην Κηπούπολη

Γράφτηκε από την

Στα 800 τ.μ. ορίζεται η αρτιότητα για την Κηπούπολη, από τα 600 τ.μ. που ήταν η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας. Ο συντελεστής δόμησης παραμένει στο 0,6.

 

Στις προτάσεις αυτές κατέληξε σε προχθεσινή του συνεδρίαση το ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία μετείχε η διευθύντρια της Πολεοδομίας Παναγιώτα Κουράκλη.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για την πολεοδομική μελέτη της Κηπούπολης έχει ως εξής: Για την αρτιότητα, εμβαδόν οικοπέδου 800 τ.μ. (η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας ήταν 600 τ.μ.). Για την κατάτμηση, 800 τ.μ. (η πρόταση του δήμου ήταν 600 τ.μ.). Για το συντελεστή δόμησης: 0,6 (η πρόταση του δήμου ήταν 0,6). Για την κάλυψη: 40% (η πρόταση του δήμου ήταν 40%).

Η απόφαση - πρόταση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, που διαφέρει σε σχέση με την πρόταση του δήμου όσον αφορά στην αρτιότητα και την κατάτμηση, θα υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εφόσον εγκριθεί, θα υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα και θα ακολουθήσει η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ.

Απαντώντας σε ερώτησή μας ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ζήτημα του σχεδίου της Κηπούπολης θα έχει καλή πορεία.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ

Οσον αφορά την πολεοδομική μελέτη της Παραλίας Βέργας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, «έγινε γνωστό ότι υπεγράφη η έγκριση της γεωλογικής μελέτης, κάτι που συνιστά θετική εξέλιξη. Πρέπει να ακολουθήσει διόρθωση της πολεοδομικής μελέτης, σύμφωνα με τα πορίσματα της γεωλογικής μελέτης και εκείνης για τα ρέματα και να πραγματοποιηθεί ανάρτηση, για να λάβουν γνώση όσοι επηρεάζονται. Στη συνέχεια, θα κληθεί να συνεδριάσει το ΚΕΣΥΠΟΘΑ για απόφαση - γνωμοδότηση και κατόπιν το θέμα θα τεθεί υπόψη του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εφόσον εγκριθεί, θα υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Κατά την εκτίμηση του δημάρχου, μετά την κινητικότητα που σημειώθηκε σχετικά με την πολεοδομική μελέτη της Παραλίας Βέργας, το θέμα θα έχει τελειώσει μέχρι τέλους του έτους».