Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 14:54

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας

Γράφτηκε από την

Με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρώην δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και επικεφαλής της μειοψηφίας Στρατής Δαλιάνης αναφέρεται στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο το χαρακτηρίζει «επεισοδιακό» και «άνευ προηγουμένου στα χρονικά του δήμου», λόγω των όσων διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση, η οποία να σημειώσουμε πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου και την παρακολούθησε λόγω των θεμάτων αρκετοί πολίτες. Τα κυρίαρχα θέματα ήταν:Αντικατάσταση του Ειδικού Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Καμπύλη. Λύση σύμβασης Νομικού Συμβούλου.  Ενημέρωση για την τοποθέτηση δεματοποιητή στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για την συγκέντρωση και μεταφορά όλων των σκουπιδιών της Κυνουρίας. Και ενημέρωση για  την κατασκευή νέου Δημαρχείου.

Ο κ. Στρατής Δαλιάνης στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

Η  Νέα Δημοτική αρχή, ύστερα από 4 1/2  μόνο μήνες , αποφάσισε  «για δικούς της λόγους « να καθαιρέσει τον Ειδικό Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Καμπύλη  αφού δεν της «έκανε» χωρίς κανένα ουσιαστικό αιτιολογικό και χωρίς να έχει ενημερώσει ως όφειλε στο φάκελό  τους Δημοτικούς  Συμβούλου  πριν από την συνεδρίαση του Δ.Σ.  Να σημειωθεί ότι ο Ειδικός Γραμματέας  είχε  εκλεγεί ομόφωνα  από το Δ.Σ. στις αρχές του 2011  ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του με τον καλύτερο τρόπο  ως γραμματέας  όλων των Δημοτικών Συμβουλίων για είκοσι χρόνια .

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση  αντέδρασε δυναμικά ζητώντας τους λόγους αντικατάστασης .  Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος  του Δ.Σ.,  αδύναμοι , μπροστά στην  απαίτηση όλων των συμβούλων να μάθουν τους λόγους, έχασαν την ψυχραιμία τους και άρχισαν να προκαλούν όλους τους συμβούλους της Αντιπολίτευσης, φτάνοντας μάλιστα ο Δήμαρχος Μανώλης Σκαντζός να πει  σε σύμβουλο «κλείσε το στόμα σου»  ή  «εσύ δεν  δικαιούσαι να μιλάς « ή  «μούγγα»  και άλλα τέτοια μαργαριτάρια  που φυσικά παραπέμπουν σε άλλους χώρους και όχι σε  συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Επιστέγασμα όλων αυτών οι  αστείες δικαιολογίες ότι αυτό έγινε γιατί υπάρχει προγραμματισμός για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών χωρίς βέβαια να εισηγηθεί γι αυτό το παραμικρό!!  Όλες οι παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία  γεγονός που αυθαίρετα και παράνομα δεν δέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Σίδερης και έτσι οι Σύμβουλοι της  Αντιπολίτευσης αποχώρησαν  καταγγέλλοντας τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες.

Οι πολίτες που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση στο σύνολό τους ξέσπασαν και από πολλούς ακούστηκαν βαριές φράσεις , όπως κάτω η Χούντα, φασίστες και άλλες ακατανόμαστες φράσεις που για πρώτη φορά  ακούγονται σε Δημοτικό Συμβούλιο και που βέβαια έχουν καταγραφεί σε Βίντεο  που καλύπτει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Όσο για τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κώστα Σίδερη ας τον χαιρόμαστε αφού πλέον έχει  χάσει (και μάλιστα κατ’ επανάληψη) τον έλεγχο  της διαδικασίας  και εν τέλει αποδείχθηκε  ανεπαρκής έστω και αν έχει μόνο τέσσερις μήνες στη θέση του Προέδρου.  Τελικά δια βοής (!!) καρατομήθηκε ο αρχαιότερος και εμπειρότατος υπάλληλος του Δήμου κ. Καμπύλης ο οποίος πλήρωσε το τίμημα «του κακού και μη υπάκουου  παιδιού…»

 

Τα ίδια συνέβησαν και στα θέματα του Δημαρχείου και του Νομικού Συμβούλου. Αλλά εκεί που υπήρξε εντονότατη αντιπαράθεση ήταν στο θέμα για την διαχείριση των σκουπιδιών όπου και πάλι εκτός από την αντιπολίτευση αντέδρασαν  έντονα και οι παριστάμενοι  πολίτες . Σε ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού  Στράτη Δαλιάνη εάν λήφθηκαν αποφάσεις – χωρίς καμία συζήτηση και απόφαση του Δ.Σ.. -  στην συνάντησή τους  μαζί με τον Γιάννη Μαρνέρη  Δήμαρχο Ν. Κυνουρίας με τον Περιφερειάρχη  Πέτρο Τατούλη  ο κ. Σκαντζός και πάλι επιτέθηκε φραστικά στον  Στράτη Δαλιάνη χωρίς να δώσει καμία απολύτως απάντηση.

Το μόνο που γνωρίζουν από ΜΜΕ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του κ. Στρατή Δαλιάνη, είναι ότι θα τοποθετηθεί δεματοποιητής στην περιοχή αλλά χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ακριβές σημείο. Και όλα αυτά,  χωρίς επαναλαμβάνουμε να γνωρίζει το παραμικρό το Δημοτικό  Συμβούλιο και κανένας βέβαια υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου.

Δηλαδή: ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ.

Ήταν μια δύσκολη ημέρα για τον Δήμαρχο κ. Σκαντζό, ο οποίος πίστευε ότι το θέμα θα ήταν  απλό και εύκολο.

Διαπιστώνει  κανείς μέρα με την μέρα  και δυστυχώς μέσα σε 4 ½ μόνο μήνες μια

«αλαζονική και αντιδημοκρατική» συμπεριφορά αφού μόνος του αποφασίζει  και  προσφεύγει  για σοβαρά θέματα σε υπηρεσιακούς παράγοντες, χωρίς να ζητά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο για την διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν τον Δήμο.

Αυτές είναι αυταρχικές και αντιδεοντολογικές ενέργειες από έναν Δήμαρχο που δυστυχώς δεν σέβεται από την αρχή της θητείας του τους θεσμούς.

Τον καλούμε να επανέλθει στην τάξη , τον προειδοποιούμε ότι δεν ισχύει καμία συμφωνία που έκανε χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. και ότι σε αντίθεση  με την δική τους ανύπαρκτη πρόταση  για τα στερεά απόβλητα ο συνδυασμός μας έχει  καταθέσει στο Δ.Σ. ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση.

Θα πρέπει να γνωρίζει ότι για τα σοβαρά θέματα λόγο έχουμε όλοι μας και ιδιαίτερα οι πολίτες και προτείνουμε άμεσα να συγκληθεί στην έδρα του Δήμου Λαϊκή Συνέλευση για να πει και εκεί αυτά που είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμπρός λοιπόν αγαπητέ Δήμαρχε . Και όσο γι  αυτό που διαρκώς διατυμπανίζεις συνεχώς ότι σε εξέλεξε ο λαός ,  να έχεις υπόψη σου ότι δεν σε εξουσιοδότησε  ούτε να αυθαιρετείς ούτε να  καταργείς τις  δημοκρατικές θεσμικές διαδικασίες.

Εξάλλου στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική πολλές φορές δεν κερδίζει ο καλύτερος.

Και κλείνει την γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Στρατής Δαλιάνης σημειώνοντας τα παρακάτω: Εμείς ως συνδυασμός θα εξακολουθήσουμε να καταθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για όλα τα σοβαρά θέματα γιατί εκείνο που  μας καίει είναι το μέλλον του τόπου μας. Και γι αυτό δεν ζητάμε διαπιστευτήρια μιας και με το έργο μας ως Δημοτική Αρχή το 2003-2006 το αποδείξαμε


NEWSLETTER