Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 14:30

Απάντηση Τσώνη σε Αναστασόπουλο

Γράφτηκε από την
Απάντηση Τσώνη σε Αναστασόπουλο

Να αφήσει την ανούσια επικοινωνιακή τακτική και τις αναφορές σε παροιμίες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου: Αυτό καλεί ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης να κάνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος, σε απάντησή του στις καταγγελίες του δεύτερου για ανάρμοστη συμπεριφορά του δημάρχου. 

Ο Γ. Τσώνης αρχικά εξηγεί ότι «για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας αναγκάζομαι να απαντήσω στις πυροτεχνηματικές δηλώσεις του κ. Αναστασόπουλου, περί δήθεν ανάρμοστης συμπεριφοράς μου». Και διευκρινίζει ότι το «αναγκάζομαι» το χρησιμοποιεί γιατί το περιστατικό με την πρόεδρο του Χατζή Αντωνία Βαμβακά δεν αποτελεί προτεραιότητα για κανέναν δημότη γιατί είναι άσχετο με την καθημερινότητά του, την ποιότητα ζωής του και τη διοίκηση του τόπου.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο δήμαρχος Μεσσήνης περιγράφει το τι έγινε έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου: «Κινήθηκα προς το μέρος της προτάσσοντας το χέρι μου με φιλική διάθεση για να την χαιρετήσω, σε αντίθεση με την κ. Βαμβακά η οποία όλως απαξιωτικά και προσβλητικά μου γύρισε ανερυθρίαστα την πλάτη, ψιθυρίζοντας απαράδεκτα λόγια αποστροφής. Ηταν εκείνη η στιγμή όπου μη ελέγχοντας τον εκνευρισμό μου, ανταπάντησα με αυτή τη φράση». Ενώ αν και όπως λέει δεν ήταν υποχρεωμένος να το πράξει γιατί ήταν μια διαπροσωπική στιγμή, «κατά την έναρξη της συνεδρίασης εξέφρασα τη συγγνώμη μου προς την πρόεδρο της κοινότητας ενώπιον του Σώματος». Ο δήμαρχος, σχετικά με την ίδια την κ. Βαμβακά, την χαρακτηρίζει «ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου», η οποία είναι, «υποκινούμενη ή όχι από τον κ. Αναστασόπουλο, σίγουρα προκατειλημμένη ενάντια στη δημοτική αρχή -έναντι της οποίας έχει ακραίες αντιδράσεις και φανατισμένες απόψεις».  

Επίσης ο κ. Τσώνης αναφέρει ότι «ο κ. Αναστασόπουλος είναι ο τελευταίος που δικαιούται να καταγγέλλει ως ανάρμοστη τη δική μου συμπεριφορά καθώς είναι γνωστό πως η δική του συμπεριφορά, ουκ ολίγες φορές πλέει πλησίστια προς ρήξη με το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκαλώντας επανειλημμένως αναιτιολόγητη ένταση, με απώτερο στόχο τη διάλυση των συνεδριάσεων και την, κατ’ αυτόν, έκθεση του δημάρχου στα μάτια των δημοτών». Καθώς και «σε συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, όπου με ανάρμοστα και ειρωνικά σχόλια καταφέρεται εναντίον μου, χωρίς ποτέ όλα αυτά να έχουν δει το φως της δημοσιότητας».


NEWSLETTER