Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 17:52

Ανησυχία Νίκα για τα έργα του ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία Νίκα για τα έργα του ΕΣΠΑ

«Χωρίς παράταση δε θα ολοκληρωθούν τα έργα του ΕΣΠΑ», παραδέχτηκε χθες στην "Ε" ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Με αφορμή το έργο του περιβάλλοντος χώρου στο Μέγαρο Χορού, για το οποίο δεν έχει ακόμα υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο και λογικά δεν προλαβαίνει να τελειώσει μέσα στο 2015, ο κ. Νίκας παρατήρησε πως «η κρίση με το τραπεζικό σύστημα και την αδυναμία εισαγωγών, καθώς και η αργία του Αυγούστου, είναι που δημιουργούν τα προβλήματα».

Για το έργο του Μεγάρου, μας ενημέρωσε ότι «ο ανάδοχος δεν μπορεί να προμηθευτεί εγκαίρως υλικά από το εξωτερικό, όπως φωτιστικά σώματα, ενώ έχουν κλείσει και οι ντόπιες βιομηχανίες που παράγουν πλαστικά». Αφού επεσήμανε την ανάγκη της παράτασης για τα έργα του ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι «θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο. Είναι τα υλικά που δεν μπορεί να παραλάβει έγκαιρα. Θέλει κάλυψη ο εργολάβος για να υπογράψει και να ξεκινήσει».

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως «αν ένας εργολάβος υποβάλλει λογαριασμό και δεν πληρωθεί, μπορεί να σταματήσει. Ετσι έγινε με το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης». Ενημέρωσε ότι «και η Ανάληψη έχει σταματήσει , ενώ η Ανάσταση δουλεύει με αργούς ρυθμούς» και πρόσθεσε: «Μόνο το 8ο Δημοτικό Σχολείο πάει με ταχείς ρυθμούς, χάρη στην οικονομική στήριξη από τον ίδιο τον εργολάβο. Θα τελειώσει μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου».

Γ.Σ.


NEWSLETTER