Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 16:27

Αποφάσεις για προμήθειες, έργα και εμποροπανηγύρεις στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Αποφάσεις για προμήθειες, έργα και εμποροπανηγύρεις στην Τριφυλία

Με απευθείας αναθέσεις έργων ασχολήθηκε κυρίως η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας στη χθεσινή της συνεδρίαση. Οπως έχει καθιερωθεί, οι αναθέσεις γίνονται με βάση τις προσφορές που καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ καθορίστηκαν και οι τιμές για το πανηγύρι στον Αγρίλη και την Κυπαρισσία, οι οποίες παρέμειναν στα περσινά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έγκριση δαπάνης, η ψήφιση πίστωσης και ο  καθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Επισκευή κτηρίου Βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων - Προμήθεια τοποθέτησης κουφωμάτων» προϋπολογισμού 24.937 ευρώ, ο οποίος θα γίνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην Κυπαρισσία. Επίσης, εγκρίθηκαν αποφάσεις του δημάρχου για δαπάνες που είχαν να κάνουν με την αποκόλληση απορριμματοφόρου, την αποκατάσταση του χώρου απόρριψης απορριμμάτων στη θέση «Αλιμάκι», την απευθείας ανάθεση εργασιών διάνοιξης νέας τάφρου εντός της κοίτης του Αρκαδικού ποταμού προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό για άρδευση και για εργασίες στους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων των Δ.Ε. Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων. Εγκρίθηκε η ανάληψη δαπανών και η ψήφιση πιστώσεων του προϋπολογισμού και πιο συγκεκριμένα ποσού 13.969 ευρώ για συντήρηση σχολικών κτηρίων Κυπαρισσίας και 19.954 για συντήρηση σχολικών κτηρίων Φιλιατρών, καθώς και μικρότερα ποσά για επισκευές οχημάτων και αμοιβές δικηγόρων. Παράλληλα εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού, για κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με τον συγκεκριμένο κωδικό να ενισχύεται κατά 30.000 ευρώ και να φτάνει τα 46.000 ευρώ, η προμήθεια υλικών πολιτικής προστασίας 9.596 ευρώ, εργασίες πολιτικής προστασίας 73.000 ευρώ, η προμήθεια υλικών σιδήρου για τη Δ.Ε. Αυλώνας 37.000 ευρώ. Εγκρίθηκαν τα πρακτικά του  ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού «Μίσθωση μηχανημάτων για εργασίες πολιτικής προστασίας» που ήταν άγονος και για τον οποίο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι αυτό πρέπει να τους προβληματίσει, καθώς όταν είναι με αναθέσεις υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Ακόμα αποφασίστηκε να μείνουν σταθερές οι τιμές για τη μίσθωση θέσεων για την εμποροπανήγυρη στον Αγρίλη, που είναι στα 5 ευρώ ανά τρέχον μέτρο, όπως και για την εμποροζωοπανήγυρη της Κυπαρισσίας, όπου εκεί διαμορφώνονται ανάλογα με την οδό.

Εγκρίθηκαν τα πρακτικά της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του τουριστικού περιπτέρου Αετού, ο οποίος ήταν άγονος. Εδώ μάλιστα υπήρξε αντιπαράθεση καθώς απόφαση της δημοτικής αρχής είναι να μην επαναλάβει τη δημοπρασία στην παρούσα φάση, αλλά την επόμενη άνοιξη, καθώς όπως υποστήριξε τόσο η πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Μαρία Πανουσιοπούλου όσο και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης, με το καλοκαίρι να τελειώνει δεν πρόκειται να βρεθεί κανείς ενδιαφερόμενος. Από την άλλη πλευρά ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε να γίνει επαναληπτική δημοπρασία όπως ορίζει ο νόμος, αφού μπορεί να υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος.

Στις απευθείας αναθέσεις έργων που έγιναν με βάση την καλύτερη προσφορά που είχε κατατεθεί για την «Επισκευή οδοστρώματος 2ης εισόδου Εξοχικού Δ.Ε. Φιλιατρών» προϋπολογισμού 5.953 ευρώ, ανάδοχος ήταν ο Ευστάθιος Τσιγκάκης με έκπτωση 2%. Για την «Επέκταση - Βελτίωση δικτύων ομβρίων Δ.Ε. Αετού» προϋπολογισμού 3.974 ευρώ, ανάδοχος ήταν ο Ευθύμιος Λαμπρόπουλος, με έκπτωση 2%. Για την «Ανακατασκευή μανδρότοιχου κοινοτικής οδού Γλυκοριζίου Δ.Ε. Αετού», ανάδοχος ήταν επίσης ο Ευθύμιος Λαμπρόπουλος με έκπτωση 2%. 

Τέλος εγκρίθηκε η δαπάνη  και η  ψήφιση πίστωσης όπως και ο καθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Προμήθεια κάδων απορριμμάτων» προϋπολογισμού 29.766 ευρώ, που θα γίνει στις 24 Αυγούστου στις 10 το πρωί στα Φιλιατρά και αφορά την προμήθεια 110 πλαστικών κάδων χωρητικότητας 1.100 λίτρων.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER