Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 08:17

Ξεκινά αύριο το Παζάρι Αντικών στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Τις επόμενες μέρες όλο το ενδιαφέρον του Δήμου Τριφυλίας περνά στο γραφικότερο σημείο του: στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας. Αυτό επισήμανε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, με αφορμή το Παζάρι Αντικών και παλιών αντικειμένων, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφικά καλντερίμια της Ανω Πόλης από τις 6 ως τις 11 Αυγούστου.

Στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως πρόκειται για ένα παζάρι που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών, αφού δίνει το δικό του χρώμα και αξία στην περιοχή. Επίσης ευχαρίστησε την οικογένεια Ιμιρζιάδη για όλα αυτά που έχουν προσφέρει στο δήμο, την Κυπαρισσία και την παλιά πόλη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γιάννης Κατσούλας επισήμανε ότι το υπαίθριο παζάρι διοργανώνεται για 11η χρονιά με τη συνεργασία του δήμου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη. Είναι το μοναδικό υπαίθριο περιοδικό παζάρι στην Ελλάδα, με συμμετοχή εμπόρων από όλη την Ελλάδα σε 26 περίπτερα, ενώ θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Στις 8 και 9 Αυγούστου θα γίνουν βραδιές οινογνωσίας, με συμμετοχή οινοποιών της Τριφυλίας.

Από την πλευρά της η Τζίμα Ιμιρζιάδη ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την αναγνώριση των προσπαθειών τους, αλλά και τη δημοτική αρχή για τη συνεργασία. Φέτος, είπε, όλα έγιναν πιο εύκολα. Ανέφερε ακόμη ότι το παζάρι ξεκίνησε με σκοπό να προβάλει την Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας και έχει πια πανελλήνια εμβέλεια, καθώς όλη η Ανω Πόλη είναι ένα μνημείο - όμως δεν έχει από την Πολιτεία τη φροντίδα που της αξίζει, ενώ μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER