Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 19:53

Εξάντληση των ένδικων μέσων περί μονιμοποίησης των 11 συμβασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Εξάντληση των ένδικων μέσων περί μονιμοποίησης των 11 συμβασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας

Ολα τα ένδικα μέσα θα εξαντλήσει ο Δήμος Τριφυλίας για την υπόθεση που έχει προκύψει με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, η οποία δικαιώνει 11 πρώην συμβασιούχους του τέως Δήμου Κυπαρισσίας που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας - καθώς ήδη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έχει πάρει απόφαση κι έχει ορίσει δικηγόρο για να καταθέσει αίτηση αναίρεσης  ενώπιον του Αρείου Πάγου, για τη συγκεκριμένη απόφαση. Μάλιστα  υποστήριξε ότι είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου να το πράξει αυτό ο δήμος, όπως και οποιοσδήποτε φορέας. Ανέφερε δε ότι αυτό το γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι, και γι' αυτό κοινοποίησαν την απόφαση στο δήμο αφού είχε παρέλθει η χρονική προθεσμία της έφεσης. 

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του για αυτό το θέμα ο κ. Κατσίβελας τόνισε: 

«Τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιαστεί στην δημοσιότητα ότι ο δήμος είναι ανάλγητος και δεν έχει ευαισθησίες για μια κατηγορία εργαζόμενων, και ειδικά για τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα Stage στο πρώην Δήμο Κυπαρισσίας, οι οποίοι δικαιώθηκαν πρωτοδίκως. Η αλήθεια όμως είναι πως όταν έγινε η παράδοση - παραλαβή η καινούργια δημοτική αρχή ουδέποτε ενημερώθηκε ότι υπάρχει τέτοια δικαστική εκκρεμότητα, και αιφνιδίως το έμαθε όταν παρήλθε ο χρόνος κατά τον οποίο ο δήμος θα μπορούσε και όφειλε να ασκήσει έφεση ή όλα τα ένδικα μέσα. Το αίτημα των εργαζομένων αφενός και σεβαστό, κι αν θέλετε και δίκαιο. Αυτό όμως που είναι βέβαιο και αποδεδειγμένο είναι ότι ο δήμος ή οποιοσδήποτε φορέας έχει να κάνει με αυτή την κατηγορία των εργαζομένων οφείλει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και μετά να προχωρήσει -αν τελικά δικαιωθούν- στο να γίνει με δικαστική εντολή η επαναπρόσληψη».

Ο δήμος, είπε ο κ. Κατσίβελας, είναι υποχρεωμένος να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για να μπορέσει να υπηρετήσει τη νομιμότητα. Και συμπλήρωσε ότι είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο, γι' αυτό θα πρέπει να περιμένουν να προσδιοριστεί απολύτως ποια είναι η νομιμότητα για να την υπηρετήσουν. Δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας εργαζόμενος, υπογράμμισε, αν δεν εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να είναι τελεσίδικες οι αποφάσεις, στον τελευταίο βαθμό - κάτι που όπως ανέφερε το ξέρουν και οι πρώην εργαζόμενοι, γι' αυτό και κοινοποίησαν την απόφαση αφού παρήλθε η δυνατότητα για έφεση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι νόμος του υπουργείου Εσωτερικών το ότι πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, και αυτός ο δρόμος έχει ακολουθηθεί κι από άλλους φορείς.

Κ. Μπ.

 

 


NEWSLETTER