Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 16:57

Τέλος 100 ευρώ για σύνδεση αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Νέστορος

Γράφτηκε από την
Τέλος 100 ευρώ για σύνδεση αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Νέστορος

Τον καθορισμό τέλους σύνδεσης οικιών και καταστημάτων με το δίκτυο αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Νέστορος, 100 ευρώ ανά σύνδεση, εισηγείται η  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλου - Νέστορος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Στη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή, αναφέρθηκε: 

«Σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας μας το κόστος κατασκευής κατά μέσο όρο κάθε σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ανέρχεται στο ποσό των 270 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%. Εχοντας υπόψη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της από το παρελθόν που είχε επιβάλει τέλος σύνδεσης προς 117 ευρώ για κάθε ακίνητο με το αποχετευτικό σύστημα. Επιπλέον στους δημότες της με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε επιβληθεί τέλος αποχέτευσης προς 4 ευρώ σε κάθε τιμολόγιο ύδρευσης υπό μορφή πάγιου τέλους αποχέτευσης ήτοι: κατά τη διάρκεια των 5 ετών της λειτουργίας του καλλικρατικού δήμου ο κάθε δημότης είχε πληρώσει 4 ευρώ Χ 3 τετράμηνα = 12 ευρώ ετησίως. Αρα Χ 5 έτη = 60 ευρώ. Θα ήταν δίκαιο να μην του επιβληθεί να ξαναπληρώσει τέλος σύνδεσης 270 ευρώ, εφόσον έχει καταβάλει 117 ευρώ και 60 ευρώ τέλη αποχέτευσης ήτοι: 177 ευρώ κατά την προηγούμενη 5ετία από τους δημότες για τη σύνδεσή τους στο παλιό αποχετευτικό σύστημα.

 

Προτείνεται όπως από τα 270 ευρώ (κόστος κατασκευής της διακλάδωσης) αφαιρεθούν τα 177 ευρώ και επιβληθεί τέλος στρογγυλοποιημένο από 100 ευρώ ανά σύνδεση, έτσι εκφράζεται και επιβάλλεται η ανταποδοτικότητα στο συγκεκριμένο τέλος».


NEWSLETTER