Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 15:58

Ερώτηση Ανδρεάκου για τη λειτουργία της σχολής χορού «Φάρις»

Γράφτηκε από την

Παρακολουθώ για έντεκα χρόνια τη λειτουργία της Σχολής  χορού του Δήμου Καλαμάτας λόγω της φοίτησης εκεί της κόρης μου από τεσσάρων ετών.

Το γεγονός ότι στη Β’ και Γ’ Λυκείου πολλά παιδιά διακόπτουν τη φοίτηση και οι συζητήσεις με γονείς και παιδιά με οδηγούν στο να καταθέσω κάποιες επισημάνσεις – προτάσεις – ερωτήσεις :

Θεωρώντας δεδομένο ότι η εν λόγω σχολή δε στοχεύει αποκλειστικά στο να βγάλει επαγγελματίες χορευτές ή παιδιά που θα ακολουθήσουν επαγγελματικά το χορό-αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς- κρίνω πως κύριος στόχος είναι το να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη χορευτική κίνηση, να δημιουργήσει διόδους έκφρασης, να γυμνάσει σώματα και , μέσω του συνδυασμού κίνησης και μουσικής, να ενισχύσει την ψυχική γαλήνη και πληρότητα , πράγμα που στην εποχή μας αποτελεί μέγα ζητούμενο.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχουν τμήματα για παιδιά που θα ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της χορευτού/τριας, με ικανές ώρες και απαιτητικές ασκήσεις.

Το πρόγραμμα της Σχολής όμως για τμήματα όπου φοιτούν μαθήτριες της Β’ και Γ’ Λυκείου θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών για τις εξετάσεις εισαγωγής στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές. Είναι αδιανόητο να υπάρχει πρόγραμμα έξι ωρών εβδομαδιαίως !! Αυτομάτως τα οδηγούμε στο να διακόψουν τη φοίτηση.

Στην περίρτωση που αντικειμενικές δυσκολίες καθιστούν ανέφικτη τη δημιουργία νέου τμήματος, θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στις μαθήτριες να επιλέγουν το μισό πρόγραμμα, π.χ. σύγχρονο η μπαλέτο , και να πληρώνουν το μισό των διδάκτρων του μήνα.

Όλοι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λειτουργούν με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά και τις πραγματικές τους ανάγκες .Κάθε Εγώ να μην έχει θέση στην όλη λειτουργία της Σχολής, αντίθετα να ισχύουν οι  αρχές της αλληλοσυμπλήρωσης. Η Τέχνη πρέπει να υπηρετεί τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του.

 

Ανδρεάκος Σ. Κωνσταντίνος

Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό

Αλλαγή για το δήμο της  Καλαμάτας

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου