Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 16:21

Προσπάθεια για τάξη στην κάτω πλατεία της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Προσπάθεια για τάξη στην κάτω πλατεία της Μεσσήνης

Τη μεζούρα έβγαλαν χθες οι δημοτικοί αστυνομικοί Μεσσήνης για να ελέγξουν το χώρο που πιάνουν οι επαγγελματίες με τα τραπεζοκαθίσματα στην μικρή πλατεία της πόλης.

Μαζί με υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μένη Αδαμόπουλο, έλεγξαν μαγαζί - μαγαζί και όπου χρειάστηκε έγιναν παρατηρήσεις, καθώς όπως τόνισε και ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης δεν είναι στόχος της δημοτικής αρχής να εισπράξει πρόστιμα και να τιμωρήσει τους επαγγελματίες, αλλά να μπει μια τάξη και να ξέρει ο καθένας πόσος χώρος του αναλογεί, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε καταστήματα και πεζούς. 

Οσον αφορά δε τα τραπεζοκαθίσματα και το χώρο που δικαιούται ο κάθε επαγγελματίας, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης από την πλευρά του ήτανε καθησυχαστικός και είπε μιλώντας στην "Ε" ότι η δημοτική αρχή πράττει το αυτονόητο. Δηλαδή εφόσον υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, καθήκον της είναι να βγει και να κάνει ελέγχους για το αν τηρούνται οι κανονισμοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουν οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί ένα μπλοκάκι και θα αρχίσουν να γράφουν πρόστιμα μέσα στην τουριστική περίοδο. Αλλά όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος πεζοί και επισκέπτες δικαιούνται την ελεύθερη πρόσβαση παντού. Επιπλέον στις πλατείες θα πρέπει να υπάρχει μια τάξη και όλοι οι καταστηματάρχες να εξυπηρετούνται βάσει του νόμου. «Δεν έχουμε τη διάθεση να γράψουμε κόσμο και να ταλαιπωρήσουμε τους επαγγελματίες, στα πλαίσια λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας λογικό είναι να κάνουμε ελέγχους», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γ. Τσώνης. Πρόσθεσε δε ότι όπου χρειάστηκε έγιναν παρατηρήσεις, χωρίς να υπάρξουν χρηματικά πρόστιμα - επισημαίνοντας παράλληλα πως η δημοτική αρχή σχεδιάζει κάποιες αλλαγές, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα. Τόνισε ωστόσο πως «θα μπούνε τα πράγματα στη θέση τους - τώρα λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης δεν θέλουμε να φορτώσουμε με άλλα έξοδα τους επαγγελματίες, αλλά να γίνει ένα καλοπροαίρετο νοικοκύρεμα και να υπάρχει ευταξία για να εξυπηρετείται όλος ο κόσμος και να περνάει ελεύθερα από την πλατεία». 

Λίγο νωρίτερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μένης Αδαμόπουλος ο οποίος συνόδευε τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας στη διάρκεια των ελέγχων, δήλωνε στην "Ε": «Για να λειτουργήσει μια κοινωνία πρέπει να υπάρχει παιδεία και να εφαρμόζονται οι νόμοι του κράτους, γιατί όταν δεν λειτουργεί ένα από τα δύο, επικρατεί ζούγκλα». Πρόσθεσε δε πως την ευθύνη όταν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι δεν την έχουν οι παραβάτες αλλά «αυτοί που εφαρμόζουν τους νόμους». Ετσι λοιπόν θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του νόμου και «οφείλουν να δείξουν κατανόηση, να υπακούν τους νόμους και όταν οι εντολές είναι παράνομες μπορούν να τις καυτηριάζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους». 

Σχετικά με το κυκλοφοριακό στην πόλη της Μεσσήνης και το μεγάλο ζήτημα με το παρκάρισμα, ο Μ. Αδαμόπουλος επεσήμανε ότι μέχρι να δοθούν οι οριστικές λύσεις από τη δημοτική αρχή, οι δημότες θα πρέπει να συμμορφώνονται και να παρκάρουν εκεί που επιτρέπεται. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER