Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 21:01

Δάνειο 5,8 εκ. ευρώ προγραμματίζει ο Νίκας για αναπλάσεις, Τέντα, Καρδιολογική και γήπεδο στα Παλιάμπελα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δάνειο 5,8 εκ. ευρώ προγραμματίζει ο Νίκας για αναπλάσεις, Τέντα, Καρδιολογική και γήπεδο στα Παλιάμπελα

Με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας να υλοποιήσει το έργο ανάπλασης στα "Ουζάκια", να φτιάξει την Καρδιολογική κλινική στο παλιό Νοσοκομείο και να αντικαταστήσει το πανί της Τέντας. 

Οπως ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, από δάνειο της ΕΤΕΠ ο Δήμος προγραμματίζει την υλοποίηση των 7 ακόλουθων έργων: 

1) Ανάπλαση στα "Ουζάκια" (από Ξενοφώντος έως Πάρκο), προϋπολογισμού 1.925.000 ευρώ. 2) Ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα με ποδηλατόδρόμο, από οδό Κροντήρη έως Μαρίνα, 1.170.000 ευρώ. 3) Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Αρι (στον αρχαιολογικό χώρο στα Ακοβίτικα) με πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο, 378.425 ευρώ. 4) Επισκευή και διαρρύθμιση καρδιολογικής κλινικής στο παλιό Νοσοκομείο για Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, 1.364.000 ευρώ. 5) Ανάπλαση περιοχής Ανατολικού Κέντρου και αναβάθμιση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, 350.000 ευρώ. 6) Αντικατάστασση πανιού Τέντας και συμπληρωματικές εργασίες, 369.000 ευρώ. 7) Κατασκευή αθλητικού χώρου στα Παλιάμπελα, 300.000 ευρώ.

Ο κ. Νίκας μίλησε για ελκυστικούς όρους δανειοδότησης από την ΕΤΕΠ και ανέφερε πως γι’ αυτό το θέμα θα γίνει συζήτηση και θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ακόμα, ενημέρωσε ότι δήμος σχεδιάζει την αναβάθμιση των γηπέδων στα Σφαγεία και στην Αμφεια και την κατασκευή γηπέδων στη Νέδουσα και τα Λέικα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER