Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 22:16

Προχωρούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης κατασχεμένων από το λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προχωρούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης κατασχεμένων από το λιμάνι της Καλαμάτας

Προχωρούν, επιτέλους, οι διαδικασίες για την απομάκρυνση των κατασχεμένων δουλεμπορικών και τσιγαράδικων πλοιάριων από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Ο λιμενάρχης Καλαμάτας - πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης έστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών το απαιτούμενο έγγραφο που επιβεβαιώνει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και ρύπανσης της θάλασσας από ενδεχόμενη βύθισή τους.

Χαρακτηριστικά ο λιμενάρχης σημειώνει: «Η Υπηρεσία μας προέβη την 29/7/2015 στην έκτακτη επιθεώρηση των ανωτέρω πλοίων, από την οποία διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση και των τεσσάρων πλοίων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση απομάκρυνσή τους από το λιμένα Καλαμάτας. Η παρατεταμένη παραμονή τους και η γενικότερη κατάστασή τους έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Καλαμάτας. Επιπλέον, υφίσταται κίνδυνος πρόκλησης ναυτικού ατυχήματος και πρόκλησης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε ενδεχόμενη βύθισή τους λόγω εισροής υδάτων στο εσωτερικό τους».

Για την απομάκρυνση των πλοιαρίων ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε στις 28 Ιουλίου τον εισαγγελέα και ζήτησε τη βοήθειά του, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα τα συγκεκριμένα πλοιάρια, με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε άλλα λιμάνια της χώρας (ορισμός μεσεγγυούχου).

Ο εισαγγελέας ζήτησε την αποστολή του εγγράφου, το οποίο συνέταξε και απέστειλε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Τώρα πλέον αναμένονται οι περαιτέρω και άμεσες ενέργειες του εισαγγελέα για την απομάκρυνση των πλοιαρίων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER