Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 18:13

Διαχείριση σκουπιδιών μεταξύ Βασιλικού και Καλλιρρόης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαχείριση σκουπιδιών μεταξύ Βασιλικού και Καλλιρρόης

Την υλοποίηση της προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών μεταξύ Καλλιρρόης και Βασιλικού προγραμματίζει ο Δήμος Οιχαλίας. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος, προχθές το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στη συνεδρίαση αυτή το Δ.Σ. αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού για τη μεταφορά και διάθεση των σκουπιδιών του Δήμου, στην προοπτική να κλείσει η χωματερή του Δωρίου, που δέχεται όλα τα σκουπίδια του Δήμου. Κατά της μεταφοράς των σκουπιδιών τάχθηκε ο Κώστας Δημητρακόπουλος, επικεφαλής παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος και αποχώρησε (μαζί με ένα ακόμα σύμβουλο της παράταξής του), επισημαίνοντας ότι η μεταφορά απαγορεύεται, βάσει του νέου σχεδιασμού για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Ο δήμαρχος Αρ. Σταθόπουλος ενημέρωσε ότι η προσωρινή διαχείριση με ανακύκλωση και κομποστοποίηση προγραμματίζεται σε χώρο που απέχει 1.280 μέτρα από την Καλλιρρόη και 1.470 μέτρα από το Βασιλικό και βρίσκεται κοντά στο χώρο παρασκευής ασφάλτου Τζικάκη. Ανέφερε ότι ο χώρος αυτός προσφέρεται με χαμηλό αντίτιμο.

Ο κ. Σταθόπουλος παρατήρησε στην "Ε" ότι «η διαχείριση γίνεται μέσα σε κτήριο, δε θα υπάρχουν οσμές. Και στα παράθυρα θα υπάρχει κρισάρα απόσμησης» και πρόσθεσε: «Εχουμε πάρει 680.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε. Ο χώρος είναι κοντά σε οδικό άξονα και κεντροβαρές στο δήμο μας. Εχει φως, νερό, διαμορφώνεται εύκολα και μπορούμε να ξεκινήσουμε. Εχουμε 5.000 τόνους σκουπίδια το χρόνο. Θα επεξεργάζεται μόνο τα σκουπίδια του δήμου μας».

Για την περίπτωση της συνεργασίας με τους Δήμους Μεσσήνης και Τριφυλίας είπε ότι «είναι ανοιχτές οι διαπραγματεύσεις. Συζητάμε, δεν κλείνουμε καμία πόρτα. Η όποια συνεργασία θα εξεταστεί».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER