Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 08:01

Ο Νίκας "απαντά" στη Νικολάκου: Με ΣΔΙΤ από το πακέτο Γιούνκερ ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Ο Νίκας "απαντά" στη Νικολάκου: Με ΣΔΙΤ από το πακέτο Γιούνκερ ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Επέμεινε για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος με ΣΔΙΤ από το πακέτο Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας, χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, που υποστήριξε την ένταξη του έργου στο τομεακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, ο κ. Νίκας παρατήρησε: «Συμφωνώ να γίνουν όλα τα έργα από δημόσιες επενδύσεις. Εχουμε, όμως, χρήματα;». Αποδεχόμενος την "κόκκινη γραμμή" της Περιφέρειας περί μη επιβολής διοδίων, ο δήμαρχος είπε: «Να μην μπουν διόδια. Μπορεί να μπουν διόδια στην Εγνατία Οδό, στην Ιονία Οδό».

Για το γεγονός της ενασχόλησης και της προτεραιότητάς του για το συγκεκριμένο έργο, αφού επανέλαβε πως πρόκειται για δρόμο ίδιας αξίας με τον αυτοκινητόδρομο, επεσήμανε: «Στο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, η Καλαμάτα έχει 8 χιλιόμετρα στη Δυτική Παραλία. Γι’ αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για την Καλαμάτα». Πρόσθεσε, ακόμα, πως «κάθε δρόμος της Μεσσηνίας ωφελεί την Καλαμάτα κατά 70%».

Ο κ. Νίκας είπε ότι «είναι έργο αξίας 80 - 90 εκ. ευρώ που είναι ώριμο. Οι άλλοι δρόμοι δεν είναι ώριμοι». Κι εξήγησε πως «το Καλό Νερό - Τσακώνα είναι τμήμα του διευρωπαϊκού δικτύου και θα γίνει οπωσδήποτε».

Γ.Σ.


NEWSLETTER