Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 09:00

Στενά πεζοδρόμια στην Αύρας το 2016 και διατήρηση του χάους στην Αθηνών

Γράφτηκε από τον

Στα θέματα των διανοίξεων δρόμων και των προβλημάτων στην Αθηνών και την Αύρας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας.

Ειδικότερα, σε απάντησή του σε ερώτηση του Στ. Σταματόπουλου, ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει ξοδέψει το ποσό των 500.000 ευρώ για διανοίξεις δρόμων μέσα στο 2015. Παρατήρησε πως «δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα το σχέδιο του 1905» και σημείωσε: «Χρειάζονται διανοίξεις στην περιοχή του ΚΤΕΛ, να τελειώνουμε με τη διάνοιξη της Μπουλούκου, για να ανασάνει η περιοχή. Και στο Νησάκι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Οικονομάκου για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αθηνών, είπε ότι «γίνονται τακτοποιήσεις νότια του νέου Δημαρχείου. Από κάτω θα μπαίνουν οι υπάλληλοι». Εκτίμησε πως «όταν δοθεί ο κόμβος Καρέλια στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο, θα έχουμε πίεση στην Αθηνών». Πρόσθεσε ότι «αν λάβουμε μέτρα ΚΟΚ θα κλείσουν μαγαζιά. Αυτές τις μέρες η Δημοτική Αστυνομία θα κιτρινίσει πεζοδρόμια στην Αθηνών» και τάχθηκε υπέρ της συμβιβαστικής λύσης για την κυκλοφορία και για τη λειτουργία των καταστημάτων. Ακόμα, επεσήμανε ότι «με τη λειτουργία συνολικά του περιμετρικού, του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου θα γίνουν καλύτερες οι συνθήκες στην Αθηνών».

Για την Αύρας, απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Φαββατά, είπε πως «έχετε δίκιο (για την έλλειψη πεζοδρομίων και φωτισμού). Συνδέεται και αυτό με την οικονομική κατάσταση». Ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η μελέτη και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του 2016, πεζοδρόμια με φωτισμό έως την Κρήτης». Διευκρίνισε, όμως, πως «δε θα είναι τίποτα εντυπωσιακό, όχι ευρύχωρα πεζοδρόμια, λόγω της πολεοδόμησης».

 Γ.Σ.