Κυριακή, 09 Αυγούστου 2015 13:17

Αισιοδοξία Νίκα για την Μπιρμπίτα

Γράφτηκε από τον
Αισιοδοξία Νίκα για την Μπιρμπίτα

Αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της Μπιρμπίτας και τη μετεγκατάσταση σ’ αυτή των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενημέρωσε ότι θα γίνει καινούργια σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, με τη νέα πολιτική ηγεσία του, μέσα στον Αύγουστο και δήλωσε πως η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία της Μπιρμπίτας που έχει ετοιμάσει ο δήμος, θα έρθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μ. Αντωνόπουλου για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, όπου ο δήμος τούς έχει κόψει το νερό, ο κ. Νίκας είπε ότι «τα παραπήγματα είναι παράνομα και αυθαίρετα. Δεν μπορούμε να δώσουμε νερό».

Πληροφόρησε ότι σταμάτησε η διαδικασία για την κατεδάφιση του καταυλισμού και τη μετεγκατάσταση στην Μπιρμπίτα, «γιατί άλλαξε ο υπουργός Εργασίας» και παρατήρησε πως στην υπόθεση εμπλέκονται υπουργεία, ο Συνήγορος του Πολίτη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, «που συμφωνεί για την εκχώρηση της Μπιρμπίτας για κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα».

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι «πρέπει να πάρουν ρεύμα οι τσιγγάνοι και μόνο σε λυόμενα μπορούν να πάρουν και μεις εκεί θα τους δώσουμε νερό». Εκτίμησε πως «βήμα - βήμα και συναινετικά θα λύσουμε το πρόβλημα» και υποστήριξε ότι «ποτέ δεν υποστείλαμε τη σημαία στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Κλείνοντας, δικαιολογώντας τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των οικοπέδων που έχουν καταληφθεί στην Αγία Τριάδα από τους τσιγγάνους, είπε ότι «οι άνθρωποι πήραν οικόπεδα και δεν μπορούν να κτίσουν και να μαζέψουν τις ελιές τους».

Γ.Σ.


NEWSLETTER