Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 13:49

Συστέγαση 3ου και 6ου Παιδικού στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Συστέγαση 3ου και 6ου Παιδικού στην Καλαμάτα

 

Σας ανακοινώνουμε ότι  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. «Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Καλαμάτας» αποφάσισε να συστεγαστεί ο 6ος παιδικός σταθμός που βρίσκεται στην οδό Λακωνικής 266, με τον 3ο παιδικό σταθμό που βρίσκεται στο Ανατολικό Κέντρο στην περιοχή της Τέντας, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής ιδιόκτητου κτηρίου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, για τους εξής λόγους:

Το κτίριο που στεγάζεται ο  παιδικός σταθμός είναι ενοικιαζόμενο και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις  για βελτίωση της υποδομής από   το νομικό πρόσωπο, που έχουν ζητηθεί από τη Δ/νση Υγιεινής και από τους γονείς.

Ο 3ος παιδικός  σταθμός μπορεί να φιλοξενήσει τα παιδιά που ανήκουν στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων.

Με τη συστέγαση θα εξοικονομηθούν χρήματα από τις λειτουργικές δαπάνες –ενοίκιο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ- και προσωπικό. (μαγείρισσα, καθαρίστρια   και βρεφονηπιοκόμοι).

Η πλειοψηφία των νηπίων που φιλοξενούνται στον ΣΤ΄ παιδικό σταθμό προέρχεται από άλλες περιοχές της πόλης και μια μικρή μειοψηφία είναι νήπια που διαμένουν στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων ( 7 νήπια διαμένουν στην περιοχή από τα 28 που είναι γραμμένα στο σταθμό).

Κάθε χρόνο από τα νήπια που εγγράφονται στον ΣΤ΄ παιδικό σταθμό, ένας

μεγάλος αριθμός νηπίων μετακινούνται σε άλλους σταθμούς της πόλης με

αίτηση των γονέων τους διότι δεν τους εξυπηρετεί ο σταθμός αυτός, λόγω

της μεγάλης απόστασης από την περιοχή διαμονής τους.

Ο 6ος Π.Σ. θα στεγαστεί στην οδό Μ. Αλεξάνδρου  στην Κηπούπολη , σταθμός που βρίσκεται σε στάδιο μελέτης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου  Καλαμάτας, κατόπιν εντολής του Δημάρχου.

 

Ο Πρόεδρος

 

Γιώργος Κουρκουτάς

 


NEWSLETTER