Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 15:24

Γερμανός δήμαρχος επισκέφτηκε το Νίκα

Γράφτηκε από την
Γερμανός δήμαρχος επισκέφτηκε το Νίκα

Ο Γερμανός αυτοδιοικητικός Φρανκ Εντελμαν, δήμαρχος της πόλης Στάιναχ ιμ Κίντσιγκταλ, επισκέφτηκε χθες το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. 

 

Ο κ. Εντελμαν έχει σπίτι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και την επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι, καθώς η σύζυγός του κατάγεται από την Καστάνια της Μάνης (από την πλευρά της μητέρας της). 

Εξάλλου τον Ιούνιο, ορίστηκε από το Γερμανό υπουργό Χανς Γιοακίμ Φούχτελ συντονιστής του Γερμανο-Ελληνικού Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο Π. Νίκας διαβεβαίωσε τον κ. Εντελμαν για τα αισθήματα φιλίας που τρέφει ο ελληνικός λαός και οι Καλαματιανοί για το γερμανικό λαό. Τάχθηκε, δε, υπέρ της συνεργασίας, στη βάση της ισοτιμίας, της δικαιοσύνης και της εθνικής υπερηφάνειας, ενώ σημείωσε πως γνωρίζει το σεβασμό που τρέφουν οι Γερμανοί για τον ελληνικό κλασικό πολιτισμό.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει δρομολογηθεί μεταξύ Καλαμάτας και του συμβουλίου περιοχής του Σβάμπις Χαλ, με επικεφαλής τον κ. Μπάουερ. Τόνισε, ακόμη, πως είναι ευπρόσδεκτη ανάλογη συνεργασία με άλλες περιοχές, όπως η πόλη όπου είναι δήμαρχος ο κ. Eντελμαν (βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό), στο πεδίο των καλών πρακτικών σε διάφορους τομείς.

Πληροφόρησε, ακόμη, το Γερμανό ομόλογό του πως η Καλαμάτα έχει θέσει υποψηφιότητα για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και ζήτησε συνεργασία στον τομέα αυτό. Επίσης, γνωστοποίησε τη διοργάνωση τον προσεχή Οκτώβριο του πρώτου διεθνούς φεστιβάλ και διαγωνισμού χορωδιών Καλαμάτας, με σύμπραξη του Δήμου με τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, ο οποίος εδρεύει κοντά στη Φρανκφούρτη.

 


NEWSLETTER