Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 15:48

Δήμος Οιχαλίας: Διαφωνεί με τη μεταφορά σκουπιδιών ο Δημητρακόπουλος

Γράφτηκε από την
Δήμος Οιχαλίας: Διαφωνεί με τη μεταφορά σκουπιδιών ο Δημητρακόπουλος

Τη διαφωνία του με τη μεταφορά των σκουπιδιών επισημαίνει ο Κώστας Δημητρακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης "Βήμα στο Αύριο" στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας. Κι εκφράζει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τον τρόπο που η δημοτική αρχή προωθεί την προσωρινή διαχείριση.

 

Ενημερώνοντας για το τι ακριβώς συζητήθηκε στο Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτης, ο Κ. Δημητρακόπουλος ενημερώνει με γραπτή του δήλωση:

«Στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. συζητήθηκε το αίτημα με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου κ. Μπηνίσκου για μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων, το οποίο και εμείς στηρίξαμε να έρθει προς συζήτηση.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να δούμε τι μας έχει οδηγήσει μέχρι εδώ. Ποιος ευθύνεται που ο ΧΑΔΑ του Δωρίου δεν έχει κλείσει και δεν περιλαμβάνεται στις υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ της Περιφέρειας; Μήπως είναι αυτοί που ψήφισαν την πρόταση του κ. Μπηνίσκου; Μήπως είναι αυτοί που κοροϊδεύουν συνεχώς τους κατοίκους πως πρόκειται να κλείσουν το ΧΑΔΑ;

Μήπως δεν είναι αυτός ο ίδιος ο δήμαρχος που βλέποντας τις αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας από την Ενότητα  του Δωρίου και τις "άγριες" διαθέσεις των κατοίκων, κρύφτηκε πίσω από την πρόταση της μειοψηφίας, κοροϊδεύοντας και πάλι, γνωρίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί, μιας και την Τρίτη 3-8-2015 ανακοινώθηκε η ακύρωση του ΠΕΣΔΑ  Πελοποννήσου και ο καινούργιος ΕΣΔΑ απαγορεύει τη μεταφορά απορριμμάτων. 

Αλλά αφού πάρθηκε η απόφαση, να δούμε πώς ο καθόλα νομιμόφρων δήμαρχος  θα την υλοποιήσει! Στο τέλος της συζήτησης αποκάλυψε ο δήμαρχος πως έχει βρει οικόπεδο για τη δημιουργία εγκατάστασης μηχανικής διαλογής, το οποίο ανήκει σε γνωστό εργολάβο της περιοχής, ο οποίος του το παραχωρεί για να "σωθεί" η περιοχή, με αντάλλαγμα άγνωστο, ενώ η δημοτική αρχή νωρίτερα  φρόντισε να του πληρώσει το χρηματικό ένταλμα που εκκρεμεί από το 2007 στην Ενότητα Δωρίου για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν πλήρωσε, αφού η υπόθεση αυτή έχει φτάσει στο Συμβούλιο Εφετών.

 

Και εδώ γεννάται ένα άλλο ερώτημα που ενισχύει τις γκρίζες ζώνες που κινείται ο δήμαρχος. Γιατί στους τρεις άγονους διαγωνισμούς για την εύρεση οικοπέδου που θα φιλοξενήσει τη μηχανική διαλογή, δεν υπήρχε η προσφορά του γνωστού εργολάβου για το οικόπεδό του, αλλά όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος έγινε και δωρητής στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά κατόπιν των παραπάνω;».


NEWSLETTER