Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 21:10

Προετοιμασίες για το πανηγύρι στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Προετοιμασίες για το πανηγύρι στο Μελιγαλά

Από τις 4 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί και φέτος η παραδοσιακή εμποροζωοπανήγυρη στο Μελιγαλά.

 Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

Χώροι λειτουργίας της εμποροζωοπανήγυρης θα είναι όπως και τα προηγούμενα χρόνια: 1) Η οδός Εθνικού Σταδίου. 2) Η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού. 3) Ο χώρος εντός του Μπεζεστενίου και έξωθεν της κεντρικής εισόδου του Μπεζεστενίου δεξιά και αριστερά. 4) Ο χώρος για τα ζώα και τα γαλόπουλα όπισθεν των εγκαταστάσεων της ύδρευσης μέχρι τη σιδηροδρομική γραμμή και μέχρι την οδό Αναπαύσεως.

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση στην υπηρεσία του δήμου, της αίτησης και των δικαιολογητικών για τη χορήγηση της άδειας συμμετοχής στην ετήσια παραδοσιακή εμποροζωοπανήγυρη είναι οι: 12/8 ώρα 2 μ.μ. για τη θέση του λούνα παρκ και 28/8, ώρα 2 μ.μ. για τις υπόλοιπες θέσεις.

Ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημόσια κλήρωση για την χορήγηση της άδειας συμμετοχής του λούνα παρκ, καθώς επίσης και για την δημόσια κλήρωση της θέσης τοποθέτησης των αιτούντων ορίζεται η 13/8 ώρα 2.30 μ.μ. Ημερομηνία συνεδρίασης του Δ.Σ. για τη δημόσια κλήρωση για την χορήγηση των υπόλοιπων αδειών συμμετοχής, καθώς επίσης και για την δημόσια κλήρωση των θέσεων τοποθέτησης των αιτούντων ορίζεται η 28/8 ώρα 2 μ.μ.

Δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην παραδοσιακή εμποροζωοπανήγυρη Μελιγαλά και να του χορηγηθεί σχετική άδεια, όποιος έχει οφειλή στο Δήμο Οιχαλίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 285 του Ν. 3463/2006.

Το Δ.Σ. ενέκρινε και όρισε για φέτος τριμελή επιτροπή, αρμόδια για την διοργάνωση και υποστήριξη της έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων, αποτελούμενη από τους: Δήμαρχο Αριστείδη Σταθόπουλο, αντιδήμαρχο Στάθη Μαργαρίτη και αιδεσιμότατο πατήρα Στέφανο Καραγιάννη, πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής Αγίου Ιωάννη.

Ακόμα, το Δ.Σ. Οιχαλίας ενέκρινε ομόφωνα οι τιμές των θέσεων να μειωθούν (από αυτές που είχαν καθοριστεί με την υπ’ αριθ.: 119/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας), δηλαδή: α) Για το τμήμα του δρόμου από 7η επαρχιακή οδό προς Σιδηροδρομικό Σταθμό και μέχρι την διασταύρωση της οδού προς Εθνικό Στάδιο δεξιά και αριστερά από 30 ευρώ σε 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. β) Από διασταύρωση της οδού Εθνικού Σταδίου προς Σιδηροδρομικό Σταθμό και μέχρι τον χώρο του λούνα παρκ δεξιά και αριστερά από 30 ευρώ σε 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. γ) Από την κεντρική είσοδο προαυλίου του ιερού ναού επί της 7ης επαρχιακής οδού και μέχρι 15 θέσεις ήτοι 60 μέτρα της οδού προς Εθνικό Στάδιο αριστερά και δεξιά από 22 ευρώ σε 20 ευρώ το τρέχον μέτρο. Οι υπόλοιπες 15 θέσεις ήτοι 60 μέτρα μέχρι τη διασταύρωση της οδού προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό δεξιά και αριστερά από 30 ευρώ σε 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. δ) Στην οδό προς το Εθνικό Στάδιο και από την διασταύρωση της οδού προς το σιδηροδρομικό σταθμό οι πρώτες 10 θέσεις ήτοι 40 μέτρα δεξιά και αριστερά εκάστη από 22 ευρώ σε 20 ευρώ. Οι υπόλοιπες δέκα θέσεις ήτοι 40 μέτρα μέχρι το φυλάκιο της σιδηροδρομικής γραμμής δεξιά και αριστερά από 19 ευρώ σε 15 ευρώ η καθεμία. ε) Εντός του Μπεζεστενίου έκαστη θέση από 48 ευρώ σε 40 ευρώ. Στ) Εξωθεν της κεντρικής εισόδου του Μπεζεστενίου δεξιά και αριστερά από 30 ευρώ σε 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. Ζ) Οι θέσεις για τα γαλόπουλα ορίζονται από 63 ευρώ σε 50 ευρώ για κάθε έκθεση ενώ για τα μεμονωμένα ζώα και μέχρι πέντε είναι δωρεάν.

Η) Η τιμή από 6.451,50 ευρώ σε 5.000 ευρώ για το χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί το λούνα παρκ ή άλλα ψυχαγωγικά παιγνίδια.

 

Στις τιμές αυτές επιβάλλεται επιπλέον χαρτόσημο 3% και ΟΓΑ χαρτοσήμου 20%.


NEWSLETTER