Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 17:05

Πρόταση για αστική γραμμή στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρόταση για αστική γραμμή στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας

Πρόταση για τη δημιουργία αστικής λεωφορειακής γραμμής, που θα καλύπτει συγκοινωνιακά την περιοχή της Νέας Εισόδου, ζητεί να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

 

Στην πρότασή του, ο δημοτικός σύμβουλος εισηγείται -αφού προηγηθεί διαβούλευση με επιχειρηματίες, κατοίκους της περιοχής, Τροχαία και Αστικό ΚΤΕΛ-, «τη δημιουργία κυκλικής γραμμής, η οποία θα ξεκινά από την Καπνοβιομηχανία Καρέλια, θα κατεβαίνει την Αθηνών, θα διασχίζει την Αρτέμιδος, θα περνά από τη Νέα Είσοδο, θα φθάνει μέχρι τα φανάρια της Αθηνών και από εκεί στο προαναφερθέν σημείο εκκίνησης. Η κυκλική πορεία του αστικού λεωφορείου μπορεί να έχει αντίθετη φορά, χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη συνθετική πρόταση. Συνεπώς, είναι, αρχικά,  αναγκαία η εκπόνηση σχετικής προμελέτης». 

 

Οπως σημειώνει δε «ούτε υπεραστικό, ούτε αστικό λεωφορείο περνά από την περιοχή της Νέας Εισόδου. Ετσι, η μόνη δυνατή μετακίνηση προς και από την περιοχή είναι, είτε το ίδιον μέσο, είτε το ταξί, είτε η πεζοπορία -και αυτή υπό την αίρεση των καιρικών συνθηκών». Παράλληλα, ο Θ. Μπρεδήμας επισημαίνει ότι «στην περιοχή δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις, που απασχολούν και προσωπικό. Υπάρχει το Βιοτεχνικό Πάρκο, εντός του οποίου υπάρχει και το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο», ενώ «καθημερινά μετακινείται μεγάλος αριθμός συμπολιτών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας». 

Σχόλια  

+1 # ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΡΤΟΣ 13-08-2015 20:32
ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΤΙΚΟ Η ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΚΛΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΛΑΘΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΟΣΕ-ΤΕΙ ΜΕΣΩ ΝΕΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΕΣ ΤΙΑ ΜΕΣΩ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΟΣΕ -ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ-ΤΕΙ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER