Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 22:50

Καβγάς για τη Χρυσή Αυγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Κόκκινο χτύπησε η ένταση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με συνεχείς αντιπαραθέσεις της πλειοψηφίας με τη μείζονα μειοψηφία.

Υπήρχαν συνεχείς αντιπαραθέσεις, έγινε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα, ενώ διακόπηκε και η ηχογράφηση των πρακτικών σε δύο περιπτώσεις με εντολή του προέδρου του Σώματος, για να μην καταγράφονται αυτά που έλεγαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αφού δεν τους είχε δώσει το λόγο - κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Και αφού για ένα δίωρο... ξέδωσαν όλοι με τις άγονες αντιπαραθέσεις, στην επόμενη μία ώρα της συνεδρίασης κατάφεραν να... συζητήσουν και να αποφασίσουν για 23 θέματα της ημερήσιας και για 2 εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η έκρηξη προκλήθηκε όταν ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας αναφέρθηκε σε επιστολή του ΔΣ Γιώργου Ασημακόπουλου από την ελάσσονα μειοψηφία, στην οποία επέκρινε την δημοτική αρχή ότι αγνόησε τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση στη γιορτή των "Αγαπηνείων". Εμείς δεν καλούμε εκπροσώπους κομμάτων, είπε, ενώ συμπλήρωσε πως και φιλοξενία ξέρουν να παρέχουν και να σέβονται τους άλλους. Αυτό που βγαίνει από όλα αυτά είναι ότι στο ΔΣ υπάρχει και επίσημα εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής - έτσι αρχίζουν και αποκαλύπτονται οι δημοτικές ομάδες και το τι εκφράζει ο καθένας, ανέφερε. 

Αμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, ότι δεν εκπροσωπούν κανένα κόμμα: εκπροσωπούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε, την Τριφυλία και το όραμά μας για αυτή. Ολοι έχουν μια κομματική ταυτότητα αλλά όχι μέσα στο ΔΣ, είπε. Ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοξενία τονίζοντας ότι οι πρώτες θέσεις στις εκδηλώσεις καταλαμβάνονται από συμβούλους που θέλουν φωτογραφία.

Από την πλευρά του ο κ. Ασημακόπουλός τόνισε ότι είναι τιμή του και καμάρι του που καλύπτεται ιδεολογικά από το Λαϊκό Σύνδεσμο. Δικοί σας σύμβουλοι είχαν παραβρεθεί στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής ανέφερε στη συνέχεια. Και σε ευθεία επίθεση προς το δήμαρχο είπε: Να σας θυμίσω ότι πολλά χρόνια πίσω ζωγραφίζατε μαιάνδρους και στόχους - αλίμονο σ' εσάς που σας καλύπτουν αυτή τη στιγμή σοσιαλιστές και κομουνιστές. 

Αντιδράσεις από το συνδυασμό της αντιπολίτευσης υπήρξαν από το Σωτήρη Μπακούρο, σημειώνοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη και θα τον ενοχλούσε αν ο κ. Ασημακόπουλος προσπαθούσε να περάσει την ιδεολογία της ΧΑ - εξάλλου, είπε, από το δικό σας λαχανόκηπο, αυτόν της Δεξιάς, προέρχεται η Χρυσή Αυγή. 

Με την ένταση να έχει κορυφωθεί, μετά από διακοπές και αντεγκλήσεις ο αντιπρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Κουτσούλης, καταλόγισε στον πρόεδρο ότι κάνει τον δικηγόρο του δημάρχου.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος λέγοντας πως αυτός ήταν ο ένας από τους τρεις που είχαν πάει στα εγκαίνια της ΧΑ στην Κυπαρισσία μαζί με τον επίσης αντιδήμαρχο σήμερα Γιάννη Μερκούρη και τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Φιλντίση, κα προσθέτοντας πως πήγε σε μια εκδήλωση όπως έχει πάει σε τόσες άλλες άλλων κομμάτων.

Αντιπαραθέσεις επίσης υπήρξαν και για μια σειρά από άλλα θέματα -  όπως η αφαίρεση της "Γαλάζιας σημαίας" το οποίο έθιξε ο κ. Ανδρινόπουλος καταλογίζοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή που δεν τις έχει στον στρατηγικό της σχεδιασμό. Και είπε ότι καλό θα ήταν να είχαν όλες οι παραλίες, καθώς η "Γαλάζια σημαία" αποτελεί προβολή. Επέκρινε επίσης την απόφαση να ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του δικαστηρίου που δικαίωνε 11 πρώην εργαζόμενους του Δήμου Κυπαρισσίας. Ζήτησε ακόμη να γίνει ΕΔΕ για το ζήτημα της κουβέρτας του κολυμβητηρίου, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα με το νερό στον Αετό. Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε πως η διεκδίκηση της "Γαλάζιας σημαίας" έχει και πολλές υποχρεώσεις, ενώ μιλώντας για το Καλό Νερό τόνισε πως όλη η διαδικασία είχε γίνει από ιδιώτες. Καταλόγισε δε στον κ. Ανδρινόπουλο πως όταν ήταν αντιδήμαρχος δεν είχε πάρει μια σημαία για τις ακτές της περιοχής ευθύνης του. Για την κουβέρτα είπε ότι έχει ζητηθεί η επιστροφή της. Για τους εργαζόμενους πως ήταν ένα θέμα για το οποίο δεν είχε ενημέρωση από κανέναν όταν ανέλαβε, και ότι τους εργαζόμενους τους είχε διώξει η προηγούμενη δημοτική αρχή όταν είχαν πάει στο γραφείο του δημάρχου - ενώ συμπλήρωσε πως απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής είναι να πάνε σε μια τελεσίδικη απόφαση. Για τον Αετό τόνισε πως είναι ένα πρόβλημα που δεν προέκυψε τώρα, αλλά θα γίνουν κάποια πράγματα.

Βολές όμως ο δήμαρχος δέχτηκε και από τον κ. Κουτσούλη για μια σειρά από θέματα, όπως το κολυμβητήριο, ο τουριστικός οδηγός που ακόμη δεν έχει ο δήμος, τα αδέσποτα που παρά τις αποφάσεις δεν έχει γίνει κάτι, ο καθαρισμός των παραλιών, η αργοπορία δημοπράτησης των καντινών και αν λειτουργούν τα GPS gps που έχουν μπει στα οχήματα.

Κ.Μπ.