Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 15:21

“Ρουσφετολογικές αποφάσεις για παραχώρηση τραπεζοκαθισμάτων” καταγγέλλει ο Κουκούμης

Γράφτηκε από τον
“Ρουσφετολογικές αποφάσεις για παραχώρηση τραπεζοκαθισμάτων” καταγγέλλει ο Κουκούμης

Κομματικές και ρουσφετολογικές αποφάσεις του Δήμου Τριφυλίας στην παραχώρηση τραπεζοκαθισμάτων στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας καταγγέλλει ο Σαράντος Κουκούμης, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας. Και εξαπολύει ευθείες βολές κατά της προέδρου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματίας  Αλεξοπούλου, του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσίγγανου και του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα για την απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την κατανομή των τραπεζοκαθισμάτων μεταξύ τριών καταστημάτων εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουκούμης αναφέρει ότι «εδώ και μια εβδομάδα εφαρμόζεται τελικά η 165/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα τρία καταστήματα εστίασης, η οποία ανέτρεψε ριζικά την 101/2012 απόφαση  του προηγούμενου Δ.Σ. και η οποία είχε στηριχθεί στο Ν. 1080/80 και αποκαθιστούσε έστω και λειψά την επί χρόνια παραβίαση της νομιμότητας», καθώς όπως σημειώνει, παραχωρείτο με αποφάσεις Δ.Σ. χώρος σε κατάστημα   στην προβολή άλλου καταστήματος προς ικανοποίηση κομματικών συμφερόντων. Οπως αναφέρει, το Συμβούλιο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας με πρόεδρο την Σταματία Αλεξοπούλου -κόρη του ιδιοκτήτη του εν λόγω καταστήματος- και το Δ.Σ. στη συνέχεια, με μια ισχνή πλειοψηφία έγραψαν στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» το νόμο και χωρίς καμία λογική, ηθική αλλά και νομική βάση έκαναν αυτή τη ρύθμιση προς ικανοποίηση των συμφερόντων ενός καταστήματος, αλλάζοντας ταυτόχρονα την φυσιογνωμία και των τριών καταστημάτων. Τονίζει ότι αναβαθμίζεται συγκεκριμένο κατάστημα και υποβαθμίζεται άλλο, λέγοντας ότι αυτό είχε ένα σοβαρό μειονέκτημα: «Η ιδιοκτήτριά του και η οικογένειά της δεν είναι ψηφοφόροι ούτε της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας και των μελών αυτής, ούτε της παράταξης του κ. δημάρχου».
«Η διοικούσα τον δήμο παράταξη και προσωπικά ο κ. δήμαρχος έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και την χωρίς αρχές άνιση μεταχείριση των πολιτών, προϊόν του κομματικού και πελατειακού συστήματος. Εισηγητής και πρωταγωνιστής στην προδήλως νομικά αβάσιμη και άδικη αυτή απόφαση, αλλά και στην υλοποίησή της, ήταν ο αρμόδιος επί της καθαριότητας αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος. Ο κ. Τσίγγανος δεν διστάζει προκειμένου να αμφισβητήσει την εφαρμογή του νόμου 1080/80 περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου  στην Ανω Πόλη, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων ενός και μόνο καταστήματος, να θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία όλων των καταστημάτων με τα νομικίστικα και καινοφανή επιχειρήματά του περί δρόμου ή πλατείας. Ο κ. Τσίγγανος μπορεί να γίνει ο "νεκροθάφτης" της Ανω Πόλης εάν κάποιοι  δεν τον βάλουν στη θέση του. Ο πολιτικός καιροσκοπισμός, η έλλειψη σταθερών θέσεων και αρχών, η παραβίαση της νομιμότητας προς εξυπηρέτηση "κομματικών φίλων" δημιουργούν την εντύπωση στους συνδημότες μας ότι "όποιος έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι" κι ότι κάποιοι επιδιώκουν να γίνονται δημοτικοί σύμβουλοι ή πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων για να εξυπηρετήσουν πρώτα και κύρια τα δικά τους συμφέροντα και είναι αυτά που σε τελική ανάλυση αναπαράγουν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος και οδηγούν το λαό στην καταστροφή» καταλήγει ο κ. Κουκούμης.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER