Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 16:38

Κατάργηση οικογενειακών τάφων στο νεκροταφείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Με την κατάργηση οικογενειακών τάφων στο νεκροταφείο Καλαμάτας προσπαθεί η δημοτική αρχή να απελευθερώσει χώρο για την ταφή των νεκρών.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό ο Δήμος Καλαμάτας σκοπεύει να απελευθερωθεί «όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα από το 60% του χώρου του νεκροταφείου, το οποίο μέχρι πρόσφατα καταλάμβαναν οι οικογενειακοί τάφοι», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στο παρελθόν είχαν παραχωρηθεί 450 οικογενειακοί τάφοι και μέχρι σήμερα έχουν καταργηθεί 63. Τώρα υφίστανται 387, από τους οποίους οι 58 είναι χαρακτηρισμένοι ως μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού. Η αρμόδια δημοτική υπηρεσία διερευνά την κατάσταση ως προς τους υπόλοιπους 329, για να δοθούν χώροι ταφής. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρώτα γίνεται έρευνα για το αν υπάρχουν συγγενείς, ώστε σε περίπτωση κατάργησης του τάφου να αποφασίσουν για το πού θα πάνε τα οστά, στο οστεοφυλάκιο ή στο χωνευτήριο.
Σημειώνεται επίσης πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει κάνει αποδεκτή την ανάγκη αγοράς έκτασης για την επέκταση του νεκροταφείου ώστε να μεταφερθούν εκεί οι διοικητικές δημοτικές υπηρεσίες και οι βοηθητικοί χώροι, που σχετίζονται με τη λειτουργία του. Η έκταση θα πρέπει να γειτνιάζει με το νεκροταφείο και να έχει εμβαδόν μεταξύ 500 και 1.000 τ.μ. και θα αγοραστεί μετά από διαγωνισμό.