Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 07:46

Στον εισαγγελέα για το Βγενή παραπέμπει ο Νίκας τον Κωνσταντινέα

Γράφτηκε από τον

Καλύπτει τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όσον αφορά την καταγγελία του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα πως ο συνεργάτης του προσπαθεί να εξοστρακίσει αξιωματικό του Λιμενικού.

Προτρέπει τον κ. Κωνσταντινέα να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, αν ο Χ. Βγενής έχει παραβεί το καθήκον του - και δεν δέχεται το χαρακτηρισμό "σερίφης" της Παραλίας.

Αρχικά, κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία Κωνσταντινέα, κ. Νίκας μας είπε ότι «δεν με ενημέρωσε προσωπικά ο βουλευτής. Το διάβασα από τις εφημερίδες σήμερα. Με είχε πάρει ένα τηλέφωνο και μου έλεγε διάφορα».

Ο δήμαρχος απάντησε πως «δεν έχω καταλάβει τι έχει κάνει ακριβώς ο Βγενής» - και πρόσθεσε: «Αν έχει παραβεί το καθήκον του, εδώ είναι ο εισαγγελέας. Ο βουλευτής δεν είναι προϊστάμενος του Βγενή, ούτε προστάτης του αξιωματικού. Υπάρχουν εισαγγελέας, υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και οι νόμοι. Αν έχει υπερβεί το καθήκον του... Εγώ δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο και ούτε το σερίφη κάνει. Εγώ δεν έχω σερίφηδες. Αν θεωρεί ότι λειτουργεί παράνομα, εδώ είναι ο εισαγγελέας».

Γ.Σ.