Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 15:15

Αυστηρούς ελέγχους ανήγγειλε ο Τσώνης για τα τραπεζοκαθίσματα στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Στις επικρίσεις της μείζονος μειοψηφίας, που εμμέσως κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τους ελέγχους για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, απάντησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Καρύδης και Ηλίας Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Γιαλιάτσου, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης μίλησε ανοιχτά και είπε ότι η δημοτική αρχή ναι μεν σέβεται τις δύσκολες εποχές που περνούν οι καταστηματάρχες, αλλά και ελέγχους κάνει και πρόστιμα έκοψε εκεί που έπρεπε. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλο το δήμο. Παράλληλα προκάλεσε τον κ. Γαλιάτσο να πει αν πράγματι θα πήγαινε στον εισαγγελέα να καταγγείλει τη δημοτική αρχή για παράβαση καθήκοντος - και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας το παραδέχτηκε ενώπιον του Σώματος. 

Το λόγο πήραν και οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Πετρόπουλος και Χρήστος Καρύδης ο οποίος υπενθύμισε στον Δ. Γαλιάτσο πως στοιχεία τα οποία ζήτησε για να προχωρήσει σε σχετικές δηλώσεις που έκανε τού δόθηκαν αυθημερόν. Ο Ηλ. Πετρόπουλος πάντως πήγε παραπέρα τη συζήτηση, λέγοντας στον συνάδελφό του της μείζονος μειοψηφίας πως με τις δηλώσεις του στράφηκε κατά των επιχειρηματιών. 

Στη συνέχεια μίλησαν για να υπερασπιστούν τον κ. Γαλιάτσο από την παράταξή του οι Γιώργος Αθανασόπουλος και Τάσος Παπαγεωργίου, προσπαθώντας να περιορίσουν το θέμα στα τραπεζοκαθίσματα του αιγιαλού. Ο Γ. Αθανασόπουλος είπε ότι ο κ. Γαλιάτσος ανέφερε ότι υπάρχει καθυστέρηση στους ετήσιους ελέγχους, ώστε να πιστοποιηθούν τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν και να πληρώσουν οι επαγγελματίες τη χρήση του αιγιαλού. Ο Τ. Παπαγεωργίου περιέγραψε πόσο κακή για τον τουρισμό είναι η εικόνα της αναρχίας στις παραλίες. Εκεί παρενέβη πάντως ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης για να πει ότι οι δηλώσεις του συναδέλφου τους δεν ήταν μόνο για τον αιγιαλό, αλλά πρωτίστως για τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες κ.λπ.). Επίσης θύμισε ότι παρέλειψαν να αναφέρουν πως ο Δ. Γαλιάτσος ανέφερε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα, αν ο δήμος απεμπολήσει τα δικαιώματά του - κάτι που σημαίνει ότι κατηγορεί τη δημοτική αρχή για παράβαση καθήκοντος.

Ν.Κ.