Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 17:16

Συζήτηση για Σέρβους τουρίστες στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συζήτηση για Σέρβους τουρίστες στην Καλαμάτα

Με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα συναντήθηκε τη Δευτέρα ο δικηγόρος Αντώνης Γυφτόπουλος, νέος πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση -παρόντος και του γενικού γραμματέα του συλλόγου, δημοσιογράφου Νίκου Φωτόπουλου- συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα προσέλκυσης στην Καλαμάτα Σέρβων τουριστών.

Το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από τον Αντ. Γυφτόπουλο, με την ιδιότητά του ως μέλος της διοίκησης του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου -το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη-, ο οποίος γνωστοποίησε ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περί το 1.000.000 Σέρβοι.

«Η Καλαμάτα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μέρος αυτών των επισκεπτών και για το λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμη μια δημοσιογραφική αποστολή από τη Σερβία με προορισμό την Καλαμάτα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα, ότι στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Τασούλα Φοίφα και το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας Αννα Καλογεροπούλου, συζητήθηκε επίσξης «η στήριξη, εκ μέρους του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης, της προσπάθειας της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. Μάλιστα, θα τεθεί στη διάθεση της Καλαμάτας κεντρικός χώρος του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο Αντ. Γυφτόπουλος, ο οποίος έχει εμπειρία από την Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997, ως αιρετός του δήμου τότε».

Χθες Τρίτη, εξ άλλου, οι Αντ. Γυφτόπουλος και Ν. Φωτόπουλος, συναντήθηκαν στο Διοικητήριο με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, με την οποία -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- «συζήτησαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος, τοπικά, αυτοδιοικητικά κλπ».

Ο Αντ. Γυφτόπουλος εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» τον περασμένο Ιούνιο, ενώ στις ίδιες αρχαιρεσίες αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δημήτριος Κωστόπουλος (επίτιμος πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων)και γενικός γραμματέας ο Νικόλαος Φωτόπουλος (δημοσιογράφος - μέλος της Ενώσεως Συντακτών Μακεδονίας Θράκης).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER