Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 19:01

Στον εισαγγελέα ο Νίκας για τα κατασχεμένα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στον εισαγγελέα ο Νίκας για τα κατασχεμένα

Τον εισαγγελέα Καλαμάτας επισκέφθηκε και πάλι τη Δευτέρα ο δήμαρχος Π. Νίκας, για την απομάκρυνση από το λιμάνι των 4 κατασχεθέντων πλοιαρίων, δουλεμπορικών και τσιγαράδικων.

Τον συνόδευαν ο πρόεδρος και η νομική σύμβουλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ο δήμαρχος ζήτησε εκ νέου την άμεση απομάκρυνση και ο εισαγγελέας ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του εισαγγελικού λειτουργού και του ανακριτή.

Ο κ. Νίκας είχε μεταβεί για πρώτη φορά στον εισαγγελέα στις 28 Ιουλίου, ζητώντας να απομακρυνθούν άμεσα τα πλοιάρια αυτά, με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε άλλα λιμάνια της χώρας (ορισμός μεσεγγυούχου). 

Στο μεταξύ, με νέο έγγραφό του, που απευθύνεται στο υπουργείο Οικονομικών / Τελωνειακή Περιφέρεια Πατρών, ο λιμενάρχης Καλαμάτας - πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης ζητεί να επισπευστούν οι διαδικασίες εκποίησης των 4 κατασχεθέντων πλοίων, που βρίσκονται στο λιμάνι. Χαρακτηριστικά παρατηρεί ότι «η υπηρεσία μας προέβη την 29-7-2015 στην έκτακτη επιθεώρηση των ανωτέρω πλοίων, από την οποία διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση και των τεσσάρων πλοίων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση απομάκρυνσή τους από το λιμένα Καλαμάτας. Η παρατεταμένη παραμονή τους και η γενικότερη κατάστασή τους έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Καλαμάτας. Επιπλέον, υφίσταται κίνδυνος πρόκλησης ναυτικού ατυχήματος και πρόκλησης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε ενδεχόμενη βύθισή τους λόγω εισροής υδάτων στο εσωτερικό τους».

Εχει προηγηθεί ανάλογο έγγραφο προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER