Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 20:40

Ο Νίκας ξαναζητά τον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Νίκας ξαναζητά τον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Κέντρο πολιτιστικών δράσεων και χώρο εγκατάστασης της έδρας του Γραφείου Διεκδίκησης για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 θέλει να δημιουργήσει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ο Δήμος Καλαμάτας.

Γι’ αυτό και πριν από λίγες εβδομάδες ο δήμος απηύθυνε προς τον ΟΣΕ νέο έγγραφο αίτημα παραχώρησης σταθμού.

Σε απάντησή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Οργανισμού και τη στήριξή του για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από το Δήμο Καλαμάτας και αναφέρει: «Στο πλαίσιο αυτό, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα σας αποσταλεί με μέριμνα της ΓΑΙΑΟΣΕ σχέδιο μνημονίου συνεργασίας. Στη συνέχεια, και με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, θα υπογραφούν επιμέρους συμφωνητικά που θα αφορούν στη συνεισφορά του ΟΣΕ στα δρώμενα του Kalamata21. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του «ο δήμος θεωρεί ότι το έγγραφο του ΟΣΕ κινείται προς θετική κατεύθυνση και ο δήμαρχος έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο. Με την παραχώρηση στο Δήμο του κτηρίου του σταθμού και των γειτονικών κτηρίων του ΟΣΕ, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στην περιοχή από πλευράς κίνησης, εμπορικής δραστηριότητας, αισθητικής κ.λπ.».

Χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Θεοφανόπουλο και είναι πιθανό οι πρόεδρος του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας να έλθουν στην Καλαμάτα για το ζήτημα αυτό.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER