Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 14:41

218 αιτήσεις για επισιτιστική βοήθεια στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
218 αιτήσεις για επισιτιστική βοήθεια στο Δήμο Καλαμάτας

Τις 218 έχουν φθάσει οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα στο Δήμο Καλαμάτας, όσον αφορά στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στις 26 Αυγούστου. Στη Μεσσηνία τη διαδικασία συντονίζει η Περιφερειακή Ενότητα και υφίστανται 28 κοινωνικοί εταίροι στο πλαίσιο Τοπικής Κοινωνικής Σύμπραξης, ένας εκ των οποίων είναι ο Δήμος Καλαμάτας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Για την υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι σε όλο το νομό μπορούν να απευθύνονται: Στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο, στο ισόγειο, στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. και στη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου. Στο Δήμο Μεσσήνης, στο Δημαρχείο και στην ΚΕΑΔΗΜ. Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, στα Δημοτικά Καταστήματα Κορώνης, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και Παπαφλέσσα. Στο Δήμο Τριφυλίας, στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία και στα Δημοτικά Καταστήματα Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κοπανακίου. Στο Δήμο Οιχαλίας, στο Δημαρχείο στο Μελιγαλά. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης, στο Δημαρχείο στην Καρδαμύλη και στο Δημοτικό Κατάστημα στον Κάμπο. Ακόμα: Στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και όποιος δεν μπορεί να το κάνει μόνος του υπάρχει η βοήθεια από την Περιφερειακή Ενότητα, τους δήμους και συλλόγους - εταίρους. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014) και κωδικό TAXIS για να είναι δυνατή η καταχώριση των στοιχείων στο ΗΔΙΚΑ Α.Ε. από εξουσιοδοτημένο χρήστη.


NEWSLETTER