Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 21:02

Μεταφορά σκουπιδιών με 60 ευρώ τον τόνο στη Δυτική Μάνη

Γράφτηκε από την
Μεταφορά σκουπιδιών με 60 ευρώ τον τόνο στη Δυτική Μάνη

Τη μεταφορά και διάθεση των σκουπιδιών του Δήμου Δυτικής Μάνης, με απευθείας ανάθεση, μέχρι το τέλος του 2015, με 60 ευρώ τον τόνο, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στην απόφαση επισημαίνεται πως υπάρχει δικαίωμα παράτασης για 3 μήνες ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για το νέο διαγωνισμό.

Το Δ.Σ. αποδέχθηκε και τη μοναδική προσφορά της εταιρείας με την επωνυμία "BG Natura Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Διαχείριση Απορριμμάτων - Ανακύκλωσης - Scrap",  που εδρεύει στο Aργος. 

Την απόφαση αυτή επικύρωσε η Οικονομική Επιτροπή, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας υπέγραψε χθες τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. 

Στη συζήτηση στο Δ.Σ., όπου δεν έλειψε η αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και μείζονος μειοψηφίας, ο δήμαρχος Γ. Μαραμπέας, αφού ενημέρωσε ότι εργολάβος μεταφοράς σκουπιδιών από το παρελθόν έχει κάνει αγωγή στο δήμο και ζητεί 335.000 ευρώ, παρατήρησε, μεταξύ άλλων: «Στο υπουργείο πήγαμε μαζί με το δήμαρχο Καλαμάτας και συζητήσαμε με ποιον τρόπο μπορεί ο Δήμος Δυτικής Μάνης να εξυπηρετηθεί, ώστε να μεταφέρει τα απορρίμματα στην Καλαμάτα για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Το θέμα των απορριμμάτων είναι δύσκολο, έχουμε ανοικτή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Μακάρι να αποδώσει αυτή η προσπάθεια και να πηγαίνουμε τα απορρίμματα στις εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να ησυχάσουμε. Θα μειώσουμε την ποσότητα των απορριμμάτων με την ανακύκλωση, με την κομποστοποίηση και με όποιο μέσο μπορούμε, ώστε να πληρώνουμε πολύ λιγότερα χρήματα και ο δήμος να χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα που θα περισσεύουν για άλλους σκοπούς».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γιαννημάρας ευχήθηκε να βρεθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών και υπενθύμισε ότι «εμείς έχουμε κάνει 3 διεθνείς διαγωνισμούς». Για τον εργολάβο που διεκδικεί χρήματα, ανέφερε ότι «διεκδικεί κάτι, χωρίς να υπάρχει κανένα συμφωνητικό».


NEWSLETTER