Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 21:15

Εγκαινιάστηκε η 4η έκθεση τοπικών προϊόντων "Αρτος - Οίνος - Ελαιον" στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την

 

Την εξέλιξη σε παμπελοποννησιακή της έκθεσης “Αρτος – Οίνος – Ελαιον”, την 4η διοργάνωση της οποίας εγκαινίασε νωρίτερα απόψε, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας, ανακοίνωσε ο...

 

 

δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας.

Χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης -η οποία θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα 24 Αυγούστου- απηύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Μετά τα εγκαίνια, ο δήμαρχος, η αντιπεριφερειάρχης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος, περιηγήθηκαν στο υπαίθριο Λαογραφικό Μουσείο του Σπύρου Κατσίρα και στην έκθεση, οι ώρες λειτουργίας της οποίας είναι από τις 7 το απόγευμα ώς τις 11 τη νύχτα, με ελεύθερη είσοδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στο χώρο του πατινάζ θα γίνουν: δρώμενο γάμου (προξενιό, φανερώματα, κάρφωμα προικιών, γάμος, επιστρόφια). Θα παίξουν τα μουσικά σχήματα με τους μουσικούς: Γιώργο Τσιλίκα, Γεωργία Τσόμπου, Δημήτρη Γιαννέα, Τάσο Φερεμέτη, Εφραιμία Γιαννακοπούλου, Ελευθερία Κοτσώνη, Κωνσταντίνα Τσελίκα, Σταύρο Κόσσυφα/Τάκη Καντζιλιέρη, Μαρίνα Καντζιλιέρη και Σωτήρη Πιφέα/Παναγιώτη Μπατσικούρα, Παναγιώτη Βεργινάδη, Γρηγόρη Μπατσικούρα, Κώστα Σούμπλη. Ακόμη θα γίνει: επίδειξη τρόπων συντήρησης ελιών και σύκων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, παρασκευή τοπικών εδεσμάτων από συλλόγους της περιοχής, παρασκευή γιαουρτιού από την Ευαγγελία Τσουκαλά και τη Διαμαντούλα Κοτταρίδη. Θα χορέψει ο Σύλλογος “Ξενία”, σκοπούς με τη φλογέρα θα παίξει ο Κωνσταντίνος Ψυχογιός. Καλαθοτεχνική θα δείξει ο μαστρο-Μήτσος και η κυρία Βασιλική. Ο μαστρο-Βαλάντης και μαστρο-Στέλιος θα δείξουν πώς επισκευάζεται μια ψάθινη καρέκλα.

Τέλος, μεθαύριο Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ., στο χώρο της έκθεσης (αποβάθρες), θα γίνει ενημέρωση για την επέκταση της ζώνης του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαματα, από αρμόδιους φορείς, στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας.