Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 15:14

Ολοκληρώνονται απόψε οι εκδηλώσεις «Αρτος - Οίνος - Ελαιον» (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώνονται απόψε οι εκδηλώσεις «Αρτος - Οίνος - Ελαιον» (φωτογραφίες)

Ολοκληρώνονται απόψε οι εκδηλώσεις της 4ης έκθεσης τοπικών προϊόντων «Αρτος - Οίνος - Ελαιον», που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Πάρκο Σιδηροδρόμων ο Δήμος Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, για τις 8.30 σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί να γίνει ενημέρωση για την επέκταση της ζώνης του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα, από αρμόδιους φορείς, στο περίπτερο του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Εγκαινιάζοντας την έκθεση, το Σάββατο το βράδυ, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι επιδίωξη του δήμου είναι ο θεσμός να αποκτήσει παμπελοποννησιακή διάσταση, ενδεχόμενο πάνω στο οποίο ήδη γίνονται ενέργειες. Χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων απηύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Χθες Κυριακή, στο πλαίσιο της έκθεσης, αναβίωσε το δρώμενο του γάμου (προξενιό, φανερώματα, κάρφωμα προικιών, γάμος, επιστρόφια), έπαιξαν μουσική οι Γιώργος Τσιλίκας, Γεωργία Τσόμπου, Δημήτρης Γιαννέας, Τάσος Φερεμέτης, Εφραιμία Γιαννακοπούλου, Ελευθερία Κοτσώνη, Κωνσταντίνα Τσελίκα, Σταύρος Κόσσυφας / Τάκης Καντζιλιέρης, Μαρίνα Καντζιλιέρη και Σωτήρης Πιφέας / Παναγιώτης Μπατσικούρας, Παναγιώτης Βεργινάδης, Γρηγόρης Μπατσικούρας, Κώστας Σούμπλης.

Ακόμα έγιναν, επίδειξη τρόπων συντήρησης ελιών και σύκων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, παρασκευή τοπικών εδεσμάτων από συλλόγους της περιοχής, παρασκευή γιαουρτιού από την Ευαγγελία Τσουκαλά και τη Διαμαντούλα Κοτταρίδη.

Παραδοσιακούς χορούς απέδωσε τμήμα του Συλλόγου «Ξενία», ενώ σκοπούς με τη φλογέρα έπαιξε ο Κωνσταντίνος Ψυχογιός. Τέλος, καλαθοτεχνική έδειξε ο μαστρο-Μήτσος και η κυρία Βασιλική, ενώ ο μαστρο-Βαλάντης και ο μαστρο-Στέλιος έδειξαν πώς επισκευάζεται μια ψάθινη καρέκλα.

 


NEWSLETTER