Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 21:02

Αντιπυρική προστασία για... το χειμώνα στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Αντιπυρική προστασία για... το χειμώνα στην Τριφυλία

Την τελευταία μέρα του καλοκαιριού θα γίνει στο Δήμο Τριφυλίας ο πρόχειρος διαγωνισμός για εργασίες πολιτικής προστασίας, που αφορούν τον καθαρισμό των ζωνών πυρασφάλειας, των αγροτοδασικών δρόμων και των ρεμάτων.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού αλλά και να γίνουν οι εργασίες θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα, τότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν όλα αυτά θα έχουν και πρακτική αξία -πλην των εργασιών για τα ρέματα- αφού ουσιαστικά η αντιπυρική προστασία θα γίνει για το χειμώνα που έρχεται...

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού είναι 72.939 ευρώ και χθες η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας ενέκρινε τη δαπάνη και τον καθορισμό των όρων του διαγωνισμού που θα γίνει την Δευτέρα 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι θέσεις άμεσης επέμβασης με διαμόρφωση ζωνών πυρασφάλειας είναι οι εξής: ΧΑΔΑ «Αλιμάκι» της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, ΧΑΔΑ «Μαύρη Λίμνα» της Δ.Ε. Φιλιατρών, ΧΑΔΑ «Αγριλιά - Μπάκα» της Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Επίσης προβλέπεται διάνοιξη - συντήρηση των κάτωθι αγροτοδασικών δρόμων: «Μουζάκι - πυροφυλάκιο Αγίας Κυριακής» της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, «Βρύσες - Ψυχρό Βουνό» της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, «Μάλη - Κερασούλα» της Δ.Ε. Φιλιατρών, «Καλλίτσαινα προς Πλατανιά» της Δ.Ε. Αυλώνας, «Ι.Μ. Κατσιμικάδας - Ροδιά - Ελληνικό» της Δ.Ε. Τριπύλας, «Παναγιά - Κρίτσι - Κρυονέρι - Αγ. Νικήτας» της Δ.Ε. Αετού.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων θα γίνει σταδιακά και μέχρι το τέλος της σύμβασης. Τα κύρια ρέματα που χρήζουν επέμβασης ανά δημοτική ενότητα είναι στις θέσεις: Βεργινόρεμα, Αγία Παρασκευή, Χοχλαστή της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Μυρέικα, Στασιό, Σπηλιά της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Αγία Κυριακή, Χαλαζόνι, περιφερειακή τάφρος Φιλιατρών της Δ.Ε. Φιλιατρών, Αγριλιά - Κεφαλόβρυσο, ρέμα Ποτάκι της Δ.Ε. Αετού, Αρκαδικός, Νέδα, Βλασσάδα, Μπραζέρι της Δ.Ε. Αυλώνας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER