Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 08:17

«Πόλη χωρίς ταυτότητα» αποφάνθηκε για την Καλαμάτα η Επιτροπή Πολιτιστικού Σχεδιασμού

Γράφτηκε από την

Πόλη χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα είναι η Καλαμάτα, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί απαραίτητα και αρνητικό στοιχείο: Αυτό αποφάνθηκε η Επιτροπή Πολιτιστικού Σχεδιασμού του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021, στην πρόσφατη συνεδρίασή της, την περασμένη Δευτέρα.

«Από τη συζήτηση, τα μέλη της επιτροπής κατέληξαν ότι δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα για την Καλαμάτα. Το γεγονός ότι δεν βγαίνει συγκεκριμένη ταυτότητα (πόλη πολύτροπος) είναι ιδιαίτερο για πόλη τέτοιου μεγέθους - και ακόμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και νόημα», σημειώνεται ειδικότερα στην ανακοίνωση της επιτροπής.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η σχετική συζήτηση θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία κατέληξε ότι πρέπει να συστρατευτούν όλες οι δυνάμεις της πόλης, τόσο για την υποστήριξη του πολιτισμού όσο και για τον κοινό σχεδιασμό του μέλλοντος της Καλαμάτας».

Νωρίτερα «συζητήθηκαν και ξεκαθαρίστηκαν οι διαφορές ανάμεσα στην πολιτιστική στρατηγική και στη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 καθώς και των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού και του Γραφείου Υποψηφιότητας».

Στη συνεδρίαση παρέστη ως παρατηρητής ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, εκπροσωπώντας τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες».

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.