Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 17:31

Συγχαρητήρια Τσώνη και Κατσίβελα στους επιτυχόντες

Γράφτηκε από την

Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τους επιτυχόντες από τα λύκεια του Δήμου Μεσσήνης, οι οποίοι εισάγονται στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, εξέδωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Ανάλογη ανακοίνωση, εξ άλλου, εξέδωσε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας για τους επιτυχόντες απόφοιτους των σχολείων του δικού του δήμου.

Από την πλευρά του ο Γ. Τσώνης εύχεται «η επιτυχία τους αυτή να είναι η απαρχή μιας επιτυχημένης πορείας στη ζωή τους σε όλα τα επίπεδα», ενώ συγχαίρει επίσης «γονείς και εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν αρωγοί στην πρώτη τόσο σημαντική και απαιτητική προσπάθεια των παιδιών». Παράλληλα επισημαίνει, προς «τους μαθητές που δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, πως τίποτα δεν κρίνεται σε μία μόνο προσπάθεια. Με επιμονή και δύναμη θα καταφέρουν να αδράξουν την ιδανική γι’ αυτούς ευκαιρία».

Στη δική του ανακοίνωση, ο Π. Κατσίβελας, αφού -μεταξύ άλλων- επισημαίνει πως «ζούμε σε πρωτόγνωρα δυσμενείς συνθήκες» και ότι «η κρίση είναι πολυώδυνη και οι δοκιμασίες της κοινωνίας μας σκληρές» τονίζει στους επιτυχόντες:

«Ως μέλη πλέον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορείτε να αποτελέσετε τη βάση μιας κοινωνίας ικανής και αντάξιας της ελληνικής ιστορίας να ανταποκριθεί στους πόθους και τα οράματά της. Είστε η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Είστε οι μόνοι που συνεχίζετε να πιστεύετε ότι ένας διαφορετικός κόσμος παραμένει  πάντα δυνατός».