Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 15:06

Να μετατραπεί η Ναυαρίνου σε δρόμο αναψυχής προτείνει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την

Την ανάγκη να μετατραπεί η Ναυαρίνου από ένα επικίνδυνο δρόμο σε ένα δρόμο αναψυχής επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης. 

Υπογραμμίζει πως "σαφώς δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη η δημοτική αρχή με την εικόνα που παρουσίασε η παραλία Καλαμάτας και αυτό το καλοκαίρι", στέκεται στην… κυριαρχία των αυτοκινήτων και αναφέρεται στο πρόσφατο ατύχημα με θύμα μια σερβιτόρα.

Κάνει λόγο για σημειακά έργα ανάπλασης "χωρίς συνολικό σχέδιο και τελικά στοιχίζουν στην πόλη στην περισσότερο" αναφέροντας ως παράδειγμα το έργο της πλατείας της Ανάστασης. 

"Πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε είδους αυθαιρεσία και παρανομία με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της παραλίας και να αλλοιώνεται το τοπίο" σημειώνει αναφερόμενος στον αιγιαλό και την παραλία. 

"Από την άλλη μεριά  η δημοτική αρχή είναι απούσα δηλώνοντας αναρμόδια. Πρέπει να συνταχθεί ένα σταθερό πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας της παραλίας και του αιγιαλού" σημειώνει καταλήγοντας και προτείνει η παραλία να αντιμετωπιστεί συνολικά και να εκπονηθεί ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης στην κατεύθυνση της ανάδειξης της ομορφιάς και της ευνόησης οικολογικών τρόπων μετακίνησης και της δημιουργίας μιας διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει προτάσεις ιδέες οι οποίες θα κατατεθούν με σκοπό να γίνει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ανάδειξης της παραλίας της πόλης.