Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 15:08

"Οικολογικές νησίδες" για την ανακύκλωση στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την
"Οικολογικές νησίδες" για την ανακύκλωση στο Δήμο Ευρώτα

O Δήμος Ευρώτα δημιουργεί «οικολογικές νησίδες», στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος διαχείριση των απορριμμάτων, που βασίζεται στην ανακύκλωση και στόχο έχει τόσο στην ενίσχυση του, όσο και στην βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου.

 

Οι «οικολογικές νησίδες» είναι οριοθετημένοι χώροι, αρκετά μεγάλοι σε έκταση που τοποθετούνται κάδοι για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες. Η χρήση τους επιτρέπει την επιτυχέστερη διαλογή των απορριμμάτων, τη μείωση του όγκου από τους συμβατούς κάδους και κατά συνέπεια τη μείωση του κόστους συγκομιδής των απορριμμάτων.

Σε πρώτη φάση οι «οικολογικές νησίδες» τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού γηπέδου στην Σκάλα και πλησίον του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου στο Βλαχιώτη, λόγω αυξημένων αναγκών. Σε καθένα από τους χώρους αυτούς στην Σκάλα και στο Βλαχιώτη, τοποθετούνται από τρεις μεγάλους κάδους όπου θα δέχονται ογκώδη αντικείμενα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μεγάλες συσκευασίες ανακυκλώσιμων υλικών (από χαρτί, χαρτόνι, γυαλί κτλ) και τα κλαδέματα.

Σ' αυτές τις «οικολογικές νησίδες οι ίδιοι οι πολίτες θα μπορούν να αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα ογκώδη υλικά, διευκολύνοντας έτσι τόσο την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, περισσότερο όμως θα συμβάλλουν σημαντικά στην αισθητική αναβάθμισης της εικόνας που παρουσιάζουν οι κωμοπόλεις της Σκάλας και του Βλαχιώτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER