Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 16:42

Επικίνδυνη διασταύρωση στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επικίνδυνη διασταύρωση στην Κυπαρισσία

Κίνδυνος θάνατος είναι η διασταύρωση στην «Ευαγγελίστρια» στην Κυπαρισσία. Και αυτό το καλοκαίρι σημειώθηκαν πολλά τροχαία ατυχήματα - τα περισσότερα από τα οποία μόνο με υλικές ζημιές, αλλά κάποια και με τραυματισμούς.

Στην συγκεκριμένη διασταύρωση ενώνονται πολυσύχναστοι δρόμοι της πόλης: η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου που κατεβαίνει και ανεβαίνει από την παραλία του Αϊ-Λαγούδη, η Ναυαρίνου που αποτελεί τμήμα της εθνικής οδού για έξοδο και είσοδο στα Φιλιατρά, και η 25ης Μαρτίου που αποτελεί εναλλακτική διαδρομή για όσους θέλουν να διασχίσουν την πόλη και να συνεχίσουν νότια χωρίς να περάσουν από το κέντρο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κίνηση από την 25η Μαρτίου, η οποία είναι μονόδρομος και έχει μόνο ένα μικρό "στοπ" κάτω από μια ταμπέλα που ενημερώνει ότι η διαδρομή συνεχίζει προς Φιλιατρά και Πύλο. Από αριστερά έρχονται όσοι κατεβαίνουν την Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία δεν έχει "στοπ". Ετσι, αρκετοί οδηγοί από την 25η Μαρτίου είτε δεν βλέπουν το "στοπ" είτε νομίζουν ότι έχουν προτεραιότητα έναντι αυτών που κατεβαίνουν τη Βενιζέλου - και τα ατυχήματα γίνονται συχνό φαινόμενο. Εχει παρατηρηθεί ότι το "στοπ" παραβιάζεται συχνά από οδηγούς που περνούν για πρώτη φορά από την περιοχή αυτή.

Το σίγουρο είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο κάτι πρέπει να γίνει. Ισως να μπει μεγαλύτερη πινακίδα σήμανσης ή να γίνει σήμανση και στο οδόστρωμα, καθώς μέχρι τώρα από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER