Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 20:06

Ιδια δίδακτρα με πέρσι στις σχολές της “Φάρις”

Γράφτηκε από την

Με τα δίδακτρα να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αρχίζουν σήμερα οι εγγραφές στις Καλλιτεχνικές Σχολές της "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας, για τη νέα σχολική χρονιά. 

Οπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος, στα δίδακτρα δεν θα υπάρχει αύξηση, αλλά ούτε και μείωση. Θα γίνει επίσης προσπάθεια να μην υπάρξει επιβάρυνση από το ΦΠΑ. Εκπτώσεις θα γίνονται στις ειδικές κατηγορίες, αλλά με εισοδηματικά κριτήρια (ΑΜΕΑ, παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών) ως εξής: στα ΑΜΕΑ 50% αρκεί το εισόδημα να μην ξεπερνά τις 30.000 ετησίως, στους πολύτεκνους και στις μονογονεϊκές 20%, αρκεί το εισόδημα να μην ξεπερνά τις 20.000 και τις 15.000 αντίστοιχα και στις τρίτεκνες 15% αρκεί το εισόδημα να μην ξεπερνά τις 17.000 ευρώ ετησίως. Θα υπάρχει επίσης έκπτωση για το 2ο παιδί, αν φοιτά ήδη το αδερφάκι του, ενώ θα διατηρηθεί η εγγραφή και φέτος.

Στη Σχολή Χορού διευθύντρια θα είναι και πάλι η Κατερίνα Κασσιούμη και στο Εικαστικό Εργαστήρι ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Στο Ωδείο ο μέχρι τώρα διευθυντής Διονύσης Μαλλούχος δεν κατέθεσε εκ νέου αίτηση για τη θέση. Ο νέος διευθυντής, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Στάθης Γυφτάκης, ο οποίος έχει υπάρξει και στο παρελθόν διευθυντής του ΔΩΚ και είναι ο μόνος που εξέφρασε ενδιαφέρον.

Γ.Σαρ.