Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 17:55

Τσώνης σε Αναστασόπουλο: "Κεφαλαιώδους σημασίας το Καλαμάτα - Ριζόμυλος"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τσώνης σε Αναστασόπουλο: "Κεφαλαιώδους σημασίας το Καλαμάτα - Ριζόμυλος"

Ο οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος «είναι έργο κεφαλαιώδους σημασίας για το Δήμο Μεσσήνης και συγκεντρώνει όλη την προσπάθεια της παρούσας δημοτικής αρχής». 

Αυτό τονίζει ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, απαντώντας σε ερωτήματα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθη Αναστασόπουλου. 

Ο κ. Τσώνης παρατηρεί ότι «η πρώτη συνάντησή μου με την πολιτική ηγεσία, έχοντας την ιδιότητα του δημάρχου, εξαντλήθηκε σε διαδοχικές συναντήσεις για το ζήτημα αυτό» κι ενημερώνει πως «κατά τις συναντήσεις αυτές, τόσο με το γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε όσο και με τα υπηρεσιακά στελέχη, ενημερωθήκαμε ότι το εν λόγω έργο με προϋπολογισμό 70 εκ. ευρώ, είχε εγγραφεί προεκλογικά σε ΣΑΕ, από τον τότε υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, με μηδενική πίστωση, γεγονός που δεν έδινε καμία πιθανότητα άμεσης υλοποίησης. Από τότε και μέχρι σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών με εντολή μου έχει μεταβεί στη Διεύθυνση Μελετών Εργων Οδοποιίας, για το συγκεκριμένο έργο, πολλάκις». 

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση έχουν ενσωματωθεί στην τροποποιημένη μελέτη το σύνολο των παρατηρήσεων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη με αριθμό 245/2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης». Εκφράζει την απορία του «με τη σωρεία ερωτημάτων που διατυπώνει ο κ. Αναστασόπουλος, καθώς είναι γνωστό σε όλους πως η ενσωμάτωση των τροποποιήσεων στη μελέτη συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας». Σημειώνει ότι ο πρώην δήμαρχος «δεν είχε προβεί σε καμία σοβαρή ενημέρωση, είτε προς το Σώμα είτε προς τους δημότες, για το θέμα του οδικού άξονα για τουλάχιστον το τελευταίο 1,5 έτος της θητείας του».

Τονίζει πως «η θέση του δημοτικής αρχής είναι γνωστή στους δημότες, αλλά θα την επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: Βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου (δρομολογείται μετά την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να χρηματοδοτήσει τη σχετική μελέτη). Κατασκευή του νέου οδικού άξονα, αφού ενσωματωθούν στο σύνολό τους, οι απαιτήσεις του Δήμου Μεσσήνης όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τα συλλογικά του όργανα. Δεσμευόμαστε ότι αμέσως μετά την έγκριση της τροποποιημένης μελέτης, για περαιτέρω διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών, θα παρουσιάσουμε την εγκεκριμένη μελέτη (αφού μόνο μετά την έγκρισή της μπορεί να χορηγηθεί αντίγραφο) στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για πλήρη ενημέρωσή του. Η δημοτική αρχή είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε κακόβουλη σκέψη, η εφαρμογή της οποίας θα προκαλέσει οποιασδήποτε οικονομική και όχι μόνο επιβάρυνση των δημοτών (π.χ. διόδια)».

Κλείνοντας, ο κ. Τσώνης σημειώνει ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε αποδείξει πως η δημοτική αρχή δίνει βαρύτητα μόνο στα πραγματικά προβλήματα και στην ουσία των ζητημάτων, σε αντίθεση με τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς του κ. Αναστασόπουλου, που συνέβαλλαν, κατά την άποψή μας, στην απομάκρυνσή του από θέση ευθύνης. Συνεπώς μπορεί ανέξοδα σήμερα να επιδίδεται σε όψιμο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της πόλης και του δήμου μας γενικότερα».

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, αφού αναφέρει ότι έλαβε απαντήσεις στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ξαρχάκο, θεωρεί σκόπιμο να ζητήσει δημόσια και την άποψη του δημάρχου.

Και τα ερωτήματα που του απηύθυνε, είναι: «Ποια η άποψη του δημάρχου για την υλοποίηση του έργου μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ που πιθανόν συνεπάγεται αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου και ίσως την επιβολή διοδίων; Ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης είναι σύμφωνος με τις εξαγγελίες του. Είναι αληθές αυτό; Και σε τι ακριβώς συμφωνεί με το δήμαρχο Καλαμάτας ο κ. Τσώνης; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος Μεσσήνης, ώστε να ενημερωθεί από το αρμόδιο υπουργείο για την μελετητική πορεία του έργου και αν τελικά διασφαλίζεται η τήρηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου; Εχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τους αρμόδιους γ.γ. και υπουργούς για να συζητηθεί το θέμα του δρόμου και ποιες είναι οι εξελίξεις; Πρέπει οι δημότες, ιδιαίτερα των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος να επιβαρυνθούν με το κόστος ενός τόσο μεγάλου έργου, εφόσον επιλεγεί η υλοποίησή του μέσω ΣΔΙΤ; Μήπως τελικά έχει αναθέσει ο κ. Τσώνης την προώθηση των θεμάτων του Δήμου Μεσσήνης στο δήμαρχο Καλαμάτας; Ή τελικά ισχύει η εκτίμηση τοπικού ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί στο ευρύ κοινό η αίσθηση ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει συμβιβαστεί με το ρόλο του "κομπάρσου" σε αυτό το θέμα;».

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER