Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 19:44

Αναστασόπουλος: "Στόχος μας η υλοποίηση του Καλαμάτα - Ριζόμυλος"

Γράφτηκε από την

“Στόχος μας και απώτερος σκοπός μας, κατά την ενασχόλησή μας ως δημοτική αρχή με το θέμα αυτό, ήταν πάντα να πετύχουμε την υλοποίηση ενός οδικού άξονα που θα εξυπηρετεί τους διερχομένους, θα αξιοποιήσει την παράκτια ζώνη της Μπούκας, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και αρμονικά με την αναμενόμενη ανοικοδόμηση στην περιοχή προς πολεοδόμηση και θα αξιοποιήσει τουριστικά τη ζώνη Μπούκας - Ανάληψης - Αβραμιού - Βελίκας - Ριζόμυλου”.

Αυτό τονίζει με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος σχολιάζοντας τις απόψεις του δημάρχου Γιώργου Τσώνη. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του: “Χαιρόμαστε που με αφορμή το δικό μας ερώτημα, επιτέλους αποφάσισε ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης διά του Τύπου να τοποθετηθεί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα του δήμου που αφορά τη νέα οδική σύνδεση Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Θέμα για το οποίο έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα τοποθετήσεις από θεσμικούς παράγοντες του νομού και της Περιφέρειας πλην όμως απέφευγε να τοποθετηθεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος”.

Ο κ. Αναστασόπουλος καταλήγει: “Στην απάντησή του ο κ. Τσώνης αναφέρει ότι εμείς δεν είχαμε προβεί σε καμία ενημέρωση του σώματος ή των δημοτών κατά το τελευταίο 1,5 έτος της θητείας μας.

Παραπέμπω τον κ. Τσώνη στο δελτίο Τύπου της 25ης Ιουλίου 2014, όπου γίνεται επαρκής ενημέρωση των δημοτών μας και κάθε ενδιαφερόμενου, αφενός για την υπογραφή της σύμβασης εκπόνησης οριστικής μελέτης μεταξύ Δ/νσης Μελετών Εργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του υπουργείου και αναδόχου μελετητή και αφετέρου για τη διαβεβαίωση που είχαμε τότε ότι η οριστική μελέτη θα εκπονηθεί στα πλαίσια των δεσμεύσεων της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή όλα πρέπει να διευκρινιστούν, επιβάλλεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να έχουμε ενημέρωση και συζήτηση και πλήρη αποσαφήνιση των θέσεων του κ. Τσώνη, ο οποίος στα ερωτήματά μας απάντησε επιλεκτικά”.