Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 20:40

Παράταση προθεσμίας για δρόμους στο Αβραμιού

Γράφτηκε από την

Την παράταση της προθεσμίας για το έργο αποκατάστασης οδοποιίας πυρόπληκτης Τ.Κ. Αβραμιού έως τις 30 Οκτωβρίου, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Ξαρχάκο, το έργο, προϋπολογισμού 348.999,90 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Πυροπλήκτων, αφορά την αποκατάσταση της οδού από τον οικισμό του Δρακονερίου έως τον οικισμό Αβραμιού με διαπλατύνσεις της οδού, όπου αυτό είναι εφικτό. Ο υπάρχων δρόμος είναι μήκους 2,5 χλμ. περίπου και κυμαινόμενου πλάτους περί τα 4,30 μ. Προβλέπεται να γίνουν εργασίες κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, καθαρισμός υπαρχόντων οχετών, κατασκευή μικρών τεχνικών, ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος της οδού και τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων. Εως σήμερα έχουν γίνει εργασίες κατασκευής επενδεδυμένων τάφρων σε μήκος 520 μέτρων.

Από το συγκεκριμένο δρόμο (Αβραμιού - Δρακονέρι) θα διέρχεται ένας νέος αγωγός ύδρευσης που έχει προβλεφθεί να κατασκευαστεί με την εργολαβία κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από Αγιο Παύλο προς τοπικές κοινότητες και Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης.

Συνεπώς, κάθε εργασία ασφαλτόστρωσης για το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως το έργο της ύδρευσης. 

Πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες της εργολαβίας της ύδρευσης, για να ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του έργου.