Πέμπτη, 26 Μαϊος 2011 13:07

Ενημέρωση από το Δήμαρχο Τρίπολης για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Γράφτηκε από την

 

Πιστεύοντας ότι οι καθημερινές καταναλωτικές μας συμπεριφορές συμβάλλουν στην υποβάθμιση ή την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της γειτονιάς μας, του δήμου μας, της χώρας μας, του πλανήτη ξεκινάμε σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης, στο οποίο συμμετέχουν η εταιρεία Ε.Ε.Α.Α Α.Ε  και η πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, ξεχωριστή διαλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας, του χαρτιού, των μετάλλων ( αλουμινίου και σιδήρου ), του γυαλιού και των πλαστικών.

Ανακύκλωση στο σχολείο, στο σπίτι, στην επιχείρηση.

Ευελπιστούμε και στη δική σας συμμετοχή! Όλοι μπορούμε και πρέπει να συνεργαστούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας!

Ανακυκλώνουμε για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας !

Η Δημοτική Αρχή, οι εργαζόμενοι του Δήμου είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης.

Για την Ανακύκλωση Συσκευασιών:

Κάθε νοικοκυριό θα εφοδιασθεί από το Δήμο με την ειδική τσάντα ανακυκλώσιμων υλικών.

Κάθε γειτονιά θα έχει τον δικό της μπλε κάδο ανακύκλωσης όπου οι δημότες θα αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ειδικά απορριμματοφόρα οχήματα θα συγκεντρώνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους και θα τα μεταφέρουν στο κέντρο διαλογής που λειτουργεί στην πόλη μας.

Με την ανακύκλωση συσκευασιών συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας και επενδύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!

Ολοι μας μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμα, να κερδίσουμε το στοίχημα για μια πιο ανθρώπινη πόλη φιλική στο περιβάλλον.

Η ανακύκλωση είναι πράξη ευθύνης για όλους μας!

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Γιάννης Σμυρνιώτης