Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 17:34

Αλλαγή φωτισμού στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σύμβαση για την αλλαγή των φώτων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας υπέγραψαν χθες ο πρόεδρος της Βι.Σφ.Α.Κα. Α.Ε. και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου.

Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 59.224,50 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για το οποίο ο ανάδοχος Κωνσταντίνος Π. Μέγγος προσέφερε έκπτωση 36,45%.

Στην Αγορά υπάρχουν 438 φωτιστικά σώματα, δύο ειδών και θα γίνει αντικατάσταση 330 φωτιστικών σωμάτων φθορισμού από σώματα LED και η αντικατάσταση 108 φωτιστικών σωμάτων τύπου καμπάνας με λαμπτήρες ατμών υδραργύρου, από λαμπτήρες μεταλλικών αλογονιδίων, που θα διαθέτουν ακρυλικό κάλυμμα. Η αντικατάσταση ήταν αναγκαία λόγω παλαιότητας (30ετίας) και συχνών βλαβών οι οποίες παρουσιάζονταν αλλά και διότι καταργήθηκε από την αρχή του έτους η κατασκευή λαμπτήρων ατμών υδραργύρου, οπότε δε θα υπάρχουν πλέον ανταλλακτικοί λαμπτήρες για πολλά από τα φωτιστικά σώματα. Με τις νέες φωτιστικές διατάξεις, θα υπάρχει καλύτερος φωτισμός και μεγάλη εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας (περί το 40%), αλλά και λιγότερες βλάβες. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι σε 90 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή.