Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 18:12

Σύσκεψη στην Πύλο για το Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Γράφτηκε από την

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο, επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, σε ευρεία ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πύλου. 

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος, συμμετείχαν στελέχη της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑ του δήμου, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κρεμμυδίων, Σουληναρίου, Ικλαινας, Γλυφάδας και Κορυφασίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και οι ανάδοχοι του έργου.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, «πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους, οι οποίοι διαχειρίζονται το έργο, η συνάντηση στη δεδομένη στιγμή, προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις και να βρεθούν οι λύσεις στα όποια προβλήματα, για την άμεση υλοποίηση του έργου. Στο διάλογο που ακολούθησε, οι επιβλέποντες του έργου εξέθεσαν στο δήμαρχο τους λόγους κωλύματος των εργασιών, που αφορούσαν μεταξύ άλλων, τις απαλλοτριώσεις και τη δύσκολη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες γης στις επιτάξεις. Οι εργολάβοι αναφέρθηκαν στις άμεσες εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε να παραδοθεί ο δρόμος στους κατοίκους όσο πιο σύντομα γίνεται».

Ο κ. Καφαντάρης παρατήρησε ότι «αναμφίβολα, οι εξελίξεις στην οικονομία τους τελευταίους μήνες μας προσπερνούν, προσθέτοντας καθημερινά καινούργια εμπόδια στην πρόοδο των εργασιών. Ωστόσο, οι ημερομηνίες τρέχουν και οφείλουμε να είμαστε πιστοί στις υποχρεώσεις μας. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τις αποζημιώσεις έχουν παρθεί, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση του δικαιώματος των ιδιοκτητών γης. Το συγκεκριμένο οδικό έργο θεωρείται σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής για το δήμο και η ολοκλήρωσή του είναι ένα χρόνιο αίτημα όλων μας. Θα βρίσκομαι μπροστά όποτε χρειαστεί, μέχρι να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες. Αρκεί να υπάρχει συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο».