Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 20:06

70.000 ευρώ για το νερό στη Μπιρμπίτα ζητάει η ΔΕΥΑΚ από την Περιφέρεια

Γράφτηκε από τον

Το ποσό των 70.546 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας ζητεί με αγωγή η ΔΕΥΑΚ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το νερό που καταναλώθηκε στην κατασκήνωση τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα.

Η αγωγή, που στρεφόταν αρχικά κατά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, πρόκειται να εκδικαστεί στις 14 Οκτωβρίου στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Αφορά την κατανάλωση νερού στην Μπιρμπίτα από τις 24/7/2008 έως την 1/3/2010.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αναμένεται να ορίσει δικηγόρο που θα την εκπροσωπήσει στη δίκη.

Στην αγωγή η ΔΕΥΑΚ επισημαίνει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει αναγνωρίσει την οφειλή και έχει απαντήσει πως δεν μπορεί να πληρώσει, γιατί φαίνεται πως η δαπάνη δεν καλύπτει λειτουργικές της ανάγκες, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Νομό Μεσσηνίας, η οποία επέστρεψε το λογαριασμό κατανάλωσης του νερού. Η Ν.Α. είχε ζητήσει επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την πληρωμή της δαπάνης, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Γ.Σ.